Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
19. 12. 2023,
4.00

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

UAE Emirates Domen Novak Tadej Pogačar Tadej Pogačar Andrej Hauptman

Torek, 19. 12. 2023, 4.00

4 mesece, 2 tedna

Andrej Hauptman o Tadeju Pogačarju in Domnu Novaku

Velikopotezni Pogačarjevi izzivi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Andrej Hauptman | Andrej Hauptman nadaljuje poslanstvo športnega direktorja pri UAE Emirates. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Andrej Hauptman nadaljuje poslanstvo športnega direktorja pri UAE Emirates.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Giro je ena od dirk, ki je bila Tadeju vselej pri srcu. Zdaj bo imel prvič priložnost nastopiti. Dirka mu odgovarja kot še nekaj ostalih dirk. Vsaka izvedba pa je poglavje zase," je pogled proti Dirki po Italiji, na kateri bo največ pozornosti imel slovenski šampion Tadej Pogačar, uperil športni direktor pri UAE Emirates Andrej Hauptman, ki je lepe besede namenil tudi Domnu Novaku, s katerim bo Pogi spomladi veliko dirkal – prav tako na Giru.

Od našega poročevalca | Foto:

Kolesarski svet v zadnjih dneh govori o odločitvi Tadeja Pogačarja, da nastopi na Dirki po Italiji. Vse od leta 2014, ko je Luka Mezgec kot prvi Slovenec osvojil etapno zmago na Giru, si želi nastopiti na največji italijanski dirki.

Tadej Pogačar
Sportal Pri Pogačarju se je zgodila sprememba #video

"Zdaj gremo korak za korakom"

V letu 2024 se mu bo želja izpolnila. V zadnjih letih je bil zaradi dobrih nastopov vselej v središču pozornosti Tour de France, ki ga je dvakrat osvojil in bil v zadnjih dveh letih dvakrat drugi. A to ne pomeni, da naslednje leto na Touru ne bo nastopil. Pogija bomo videli na delu na obeh Grand Tourih, za kar se v tej dobi kolesarstva odločijo redki in ob tem hkrati ciljajo na najvišje uvrstitve.

Andrej Hauptman | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Tadej si vedno želi postavljati velikopotezne izzive. Ta je eden od teh. S strokovnim vodstvom smo se odločili, da bo prihodnje leto čas, da se to zgodi. Zdaj gremo korak za korakom," je športni direktor UAE Emirates Andrej Hauptman dal vedeti, kako je sodelovanje s 25-letnim Pogačarjem vzajemno in da sledijo njegovim željam.

Tadej Pogačar
Sportal Pogačar razveselil Italijane in potrdil Giro: Andiamo!

"Giro mu odgovarja kot še nekaj ostalih dirk"

V letu 2024 bo s Tadejam na kar nekaj dirkah, a ne na Giru. Kljub vsemu bo podrobno spremljal, kaj se bo s številko 1 svetovnega kolesarstva na Apeninskem polotoku dogajalo: "Giro je ena od dirk, ki je bila Tadeju pri srcu. Zdaj bo imel prvič priložnost nastopiti. Dirka mu odgovarja kot še nekaj ostalih dirk. Vsaka izvedba je poglavje zase. Dirko naredijo težko kolesarji. V treh tednih se lahko zgodi ogromno stvari. Osredotočeni bomo morali biti od štarta do cilja zadnje etape."

Andrej Hauptman | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Sezono bo Pogi odprl 4. marca na njemu ljubi italijanski klasiki Strade Bianche, ki jo je v velikem slogu osvojil leta 2022. Do Gira naj bi si sledili spomenik Milano-Sanremo, Dirka po Kataloniji in belgijski spomenik Liege-Bastogne-Liege: "Načrt je tak, kot je bil predstavljen. Koledar je velikokrat živ. Vse se lahko hitro spreminja. Na podlagi počutja in pripravljenosti športnika se je treba pripravljati, prilagajati."

Anže Ravbar
Sportal Ekipa Tadeja Pogačarja začenja novo poglavje, med Gen Z kar dva Slovenca

"Kolesarja, kot je Domen Novak, bi si želela imeti vsaka ekipa"

Na Giru mu bo ob strani stal tudi Domen Novak, ki rad dirka na Dirki po Italiji in bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo pomagal Pogiju do tako želene rožnate majice. "Domen bo na kar nekaj dirkah tesno ob Tadeju. Do Gira bosta nekatere dirke skupaj odpeljala in kot ostali člani ekipe bo Tadeju v podporo," poudarja Hauptman in na vprašanje, ali nacionalne barve igrajo vlogo, pristavil: "Takega kolesarja, kot je Domen Novak, bi si želela imeti vsaka ekipa. Naša ekipa je raznovrstna, fantje se zelo dobro poznajo in so pravi profesionalci. Večje razlike, ali je Slovenec ali ne, ni. Tadej in Domen sta povezana, kompatibilna. Verjamem, da bo Domen na Giru odigral zelo pomembno vlogo v ekipi."

V taboru UAE Emirates za zdaj vse poteka gladko. Priprave v Alicanteju bodo sklenili v četrtek, rokave pa bodo spet dodobra zavihali po novem letu. "Za zdaj vse poteka gladko. Vzdušje je super, sproščeno. Moramo paziti, da tako ostane. V novem letu si želimo čim manj prilagajanj," je z dobrimi željami zaključil Hempi.

Ekipa Tadeja Pogačarja na Giru

Domen Novak, Mikel Bjerg, Felix Großschartner, Rafal Majka, Juan Sebastian Molano, Rui Oliveira in Jay Vine

Ne spreglejte