Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
26. 9. 2020,
4.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

1

Natisni članek

Špela Kern Urška Bravec Urška Žigart Eugenia Bujak Urša Pintar Imola svetovno prvenstvo

Sobota, 26. 9. 2020, 4.00

3 leta, 7 mesecev

Iz tabora ženske reprezentance pred cestno dirko na svetovnem prvenstvu

V lov za tem, kar še nobeni ni uspelo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

1

Eugenia Bujak | Eugenia Bujak je s 13. mestom odlično odprla svetovno prvenstvo. Kako bo danes na cestni preizkušnji? | Foto Vid Ponikvar

Eugenia Bujak je s 13. mestom odlično odprla svetovno prvenstvo. Kako bo danes na cestni preizkušnji?

Foto: Vid Ponikvar

Na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Imoli je danes dan za dekleta. Po odličnem dosežku Eugenie Bujak na kronometru v slovenskem taboru upajo na dobre noge tudi na cestni dirki.

Od našega poročevalca (sportal) | Foto:

Selektor Gorazd Penko bo imel na 143 kilometrov dolgi dirki v okolici Imole, začela se bo ob 12.35, pod nadzorom pet kolesark – Uršo Pintar, Eugenio Bujak, Urško Žigart, Urško Bravec in Špelo Kern. Edina, ki je tekmovalno že bila aktivna, je bila naturalizirana Bujakova. Na četrtkovem kronometru je zasedla odlično 13. mesto, kar je najboljši slovenski dosežek, hkrati pa je izboljšala osebni rezultat, potem ko je bila v dresu poljske reprezentance že šestnajsta.

Jan Tratnik
Sportal Velika smola za Tratnika: zlomljeno krmilo in strah pred padcem

Pintarjeva je imela v letošnjem letu nekaj nevšečnosti. Virus ji je ponagajal, da ni mogla nastopiti na Giru, a se je kljub vsemu uspešno pripravila na svetovno prvenstvo. Če bi njeni treningi potekali nemoteno, bi selektor od nje na današnji preizkušnji pričakoval največ.

Filippo Ganna
Sportal Marca za štirimi stenami, septembra do druge mavrične majice v enem letu

Preseči 20. mesto

"Letos je specifično leto. Vesela sem, da bom nastopila na svetovnem prvenstvu. Da bo to sploh izpeljano. Proga je zelo zahtevna, vendar v tem vidim prednost. Mislim, da sem, kolikor sem lahko v zadnjih mesecih, naredila največ, kar se je dalo. Če pomislim na uvrstitev na Norveškem, 22. mesto, je to cilj, za katerega upam, da ga bo katera Slovenka letos presegla," razlaga Pintarjeva.

Urša Pintar ima na cestni dirki najboljšo slovensko uvrstitev. Pred tremi leti je bila na Norveškem 22. | Foto: Vid Ponikvar Urša Pintar ima na cestni dirki najboljšo slovensko uvrstitev. Pred tremi leti je bila na Norveškem 22. Foto: Vid Ponikvar

Težave pa je imela tudi Kernova, ki se je na Giru zastrupila s hrano, kot tudi polovica celotnega njenega hotela. "Žal je morala zadnji dan odstopiti. Upam, da bo nared, saj ji cestna dirka zelo ustreza. Gre za ekstremno strm klanec, ki bo delal težave vsem, ki niso dobre na vzponu. Od preostalih bi rad, da pokažejo, česa so zmožne, in da so vidne," pravi Penko.

"Imamo izjemno ekipo za različne razmere"

Katera bo imela vlogo kapetanke, na novinarski konferenci pred prvenstvom Špela ni želela govoriti. Odgovor bo dala cesta, poudarja: "Poleg tega bo odvisno še od vremena in katera bo v pravem trenutku na pravem mestu. Imamo izjemno ekipo za različne razmere. Verjamem, da gremo lahko pozitivno in motivirano na dirko."

Gorazd Penko bo imel pod nadzorom pet kolesark. | Foto: Vid Ponikvar Gorazd Penko bo imel pod nadzorom pet kolesark. Foto: Vid Ponikvar

"Bomo videli, kako bo. Zagotovo se bomo potrudile po najboljših močeh. Klanci so zelo strmi. Mislim, da bo celotna dirka zelo zahtevna. Trasa je precej dolga. Zelo bo pestro," pa je svoje misli strnila Urška Bravec.

Ne spreglejte