Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
15.23

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Natisni članek

Mitchelton–Scott Urška Žigart

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 15.23

3 leta, 5 mesecev

Iz vrst Alé BTC Ljubljana v Mitchelton Scott

Urška Žigart bo zamenjala delodajalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Urška Žigart | Kolesarka Urška Žigart se iz ekipe Alé BTC Ljubljana za 12 mesecev seli v ekipo Mitchelton Scott. | Foto Osebni arhiv Urške Žigart

Kolesarka Urška Žigart se iz ekipe Alé BTC Ljubljana za 12 mesecev seli v ekipo Mitchelton Scott.

Foto: Osebni arhiv Urške Žigart

23-letna kolesarka in študentka prava Urška Žigart, širši javnosti poznana tudi kot srčna izbranka zmagovalca letošnje Dirke po Franciji Tadeja Pogačarja, bo v prihodnji sezoni tekmovala za avstralsko ekipo svetovne serije Mitchelton Scott.

Aktualna državna prvakinja v kronometru je zadnjih šest sezon dirkala za slovensko profesionalno ekipo BTC City Ljubljana. Lani pa je, v želji po pridobitvi licence za svetovno serijo, sklenila partnerstvo z italijansko ekipo Ale Cipollini in tako nastopala pod združenim imenom Alé BTC Ljubljana.

S srčnim izbrancem Tadejem Pogačarjem sta aktualna državna prvaka v kronometru. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida S srčnim izbrancem Tadejem Pogačarjem sta aktualna državna prvaka v kronometru. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Žigartova je podpisala pogodbo za prihodnjih 12 mesecev, v ekipo pa bo, kot so pri Mitchelton Scottu zapisali v sporočilu za javnost, prinesla svežo mladostniško zagnanost, nanjo pa računajo predvsem v gorskih etapah.

"To je bila, po toliko letih v istem klubu, zelo velika odločitev. Ekipa BTC City Ljubljana je bila moj dom vse od mojih kolesarskih začetkov, in zelo sem jih hvaležna za pomoč, ki so mi jo nudili pri spoznavanju kolesarstva in dirk. Zdaj čutim, da je napočil pravi čas, da stopim iz cone udobja, si razširim obzorja in se z novo ekipo lotim novi izzivov," je Žigartova povedala za uradno spletno stran novega delodajalca.

Žigartova bo poleg Luke Mezgeca že drugo slovensko ime v avstralski ekipi Mitchelton Scott.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Žigartova bo poleg Luke Mezgeca že drugo slovensko ime v avstralski ekipi Mitchelton Scott. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pohvalila je zmagovalno miselnost ekipe in domače vzdušje, ki vlada znotraj nje, kar ji je večkrat omenil tudi Luka Mezgec, še en slovenski kolesar pri omenjenem moštvu.

"V ekipi je toliko nadarjenih kolesarjev in osebja, da komaj čakam, da se začnem učiti od njih, zato mi ob ponujeni priložnosti ni bilo treba dolgo razmišljati," je priznala 23-letna kolesarka iz Slovenske Bistrice, ki ima najraje etapne dirke in vzpone.

V svojem fantu ima tudi izrednega kolesarskega učitelja in vzornika.  | Foto: Getty Images V svojem fantu ima tudi izrednega kolesarskega učitelja in vzornika. Foto: Getty Images

Prav tam jo bodo v ekipi tudi najbolj potrebovali. Kot je povedal generalni menedžer ekipe Brent Copeland si obetajo, da bo Urška velika podpora predvsem na klancih, kar je tudi področje, v katerega želi ekipa največ investirati.

"Verjamemo, da bo njen prestop v ekipo svetovne serije iz nje potegnil najboljše in da bomo šele spoznavali, kje so njene meje. Tako kot vsem kolesarjem v naši ekipi ji bomo nudili vso podporo, da doseže svoje cilje," je napovedal prvi mož ekipe Mitchelton Scott.

Vabljeni k prebiranju intervjuja z Urško Žigart:

Urška Žigart
Sportal Kolesarka Urška Žigart: mnogo več kot samo dekle Tadeja Pogačarja #intervju

Kolumne Urške Žigart:

Urška Žigart
Sportal Urški se je zaradi Tadeja Pogačarja pošteno dvignil utrip: Minuta se je vlekla kot ura
Urška Žigart
Sportal Urška Žigart je zaradi svojega Tadeja Pogačarja nervozna

 

Ne spreglejte