Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 9. 2014,
22.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Sagan Vuelta Vuelta slovo

Sobota, 6. 9. 2014, 22.14

8 let

Tudi hitri Slovak se je poslovil od Vuelte. Samovoljno.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
24-letni slovaški kolesar (Cannondale), ki bo prihodnje tri sezone vozil za ekipo Tinkoff-Saxo, se je odločil, da Vuelti pomaha v slovo. Se mu bo uspelo pripraviti za bližajoče se svetovno prvenstvo?

Trikratni dobitnik zelene majice na Dirki po Franciji je kolesarsko karavano, ki se trenutno poti na Dirki po Španiji, zapustil danes, to pa odpira številna vprašanja o njegovi trenutni pripravljenosti in možnostih za naskok na mavrično majico svetovnega prvaka, ki jih bodo med 21. in 28. septembrom podeljevali v španski Ponferradi.

Sagan je po francoski pentlji, kjer mu ni uspelo osvojiti niti ene etapne zmage, v Španijo pripotoval z jasnim namenom. Stopnjevati formo do vrhunca, svetovnega prvenstva v Španiji, a je zdaj z nenadnim odhodom znova sprožil vprašanja o trenutni formi. Saganu je najvidnejši dosežek uspel v 8. etapi Vuelte, ki jo je končal kot tretji. V 12. etapi je v cilj pripeljal kot četrti, v uvodnem ekipnem kronometru, pa si je z ekipo Cannondale prikolesaril drugo mesto.

Forma se je izboljševala

Po besedah športnega direktorja italijanske ekipe Cannondale Maria Scirea je Sagan vrhunski kolesar, ki vedno in povsod, kjer se pojavi, velja za favorita, tudi če ni v najboljši formi. "V Španijo sicer ni pripotoval najbolje pripravljen, a se je stanje izboljševalo."

Brez številčne podpore ekipe

Ozrl se je tudi proti svetovnemu prvenstvu in ocenil Saganove možnosti. "Saganov največji problem na svetovnem prvenstvu bo v tem, da ima Slovaška v svoji ekipi le tri kolesarje. To pomeni, da ob sebi ne bo imel ekipe, ki bi lahko nadzorovala potek dirke in mu pomagala na progi, tako kot bodo to lahko počele španske ali nemške ekipe. Zato bo moral voziti pametneje kot drugi. Bodisi da se bo med vožnjo pridružil kateri od drugih ekip in izkoristil njihovo delo na trasi, potem pa dirko poskušal dobiti v šprintu."

Ponferrada je za Sagana, vsaj na papirju, idealna

Proga v Ponferradi je Saganu, vsaj na papirju, pisana na kožo. Vsak krog vsebuje dva zmerna vzpona, ki bosta zdesetkala glavnino, Slovaku pa dala več možnosti za naskok na mavrično majico. Če bo v dobri formi, z vzponi ne bi smel imeti nobenih težav.

Pri Tinkoff-Saxo mu bo kapnilo nekaj več kot 3 milijone letno

Sagan se prihodnje leto seli v ekipo Alberta Contadorja, Tinkoff Saxo, kjer je sklenil triletno pogodbo. Po poročanju medijev naj bi na leto iz tega naslova zaslužil nekaj več kot tri milijone evrov. Veliko, a v primerjavi z vrtoglavimi vsotami, ki jih služijo vrhunski nogometaši, zgolj skromen pljunek v morje.

Ne spreglejte