Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2024,
16.00

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Visma | Lease a Bike Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Sobota, 11. 5. 2024, 16.00

1 mesec

Trdno prepričan, da bo Jonasu Vingegaardu uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14
Jonas Vingegaard | Trener Jonasa Vingegaarda verjame, da bo Danec nastopil na Touru. | Foto Guliverimage

Trener Jonasa Vingegaarda verjame, da bo Danec nastopil na Touru.

Foto: Guliverimage

Po padcu na Dirki po Baskiji se je pojavilo vprašanje, ali bo zmagovalec zadnjih dveh Dirk po Franciji Jonas Vingegaard nared za nov francoski tritedenski podvig. Njegov trener Tim Heemskerk je prepričan, da se bo to zgodilo.

"Nikogar ni, ki bi se lahko izboljšal tako hitro kot on," je jasen Tim Heemskerk, ki se zaveda, da bo neznanka forma Jonasa Vingegaarda, čeprav verjame, da ima Danec sposobnosti, da se hitro dvigne.

"Jonas je nekdo, ki hitro ujame ritem in ima presenetljivo velik talent. V največ dveh tednih bomo dobili odgovor na vprašanje, ali je Tour izvedljiv," pa je šef ekipe Richard Plugge povedal za Het Laatste Nieuws: "Ne prej. Kljub temu še vedno upam."

V zadnjih dveh letih je Vingegaard osvojil Tour de France po zelo skrbno načrtovanih in izvedenih treningih, na katerih ni bilo zapletov. Letos se sooča z drugačnim izzivom, saj je trenutno osredotočen na okrevanje po zelo resnih poškodbah, potem ko si je na Dirki po Baskiji zlomil ključnico, nalomil nekaj reber in imel predrta pljuča.

Pred dnevi je Danec objavil, da je prvič lahko treniral na cesti, kar je spodbuden znak za nastop na Touru, ki se bo začel 29. junija v Firencah.

"Nikogar ni, ki bi se lahko izboljšal tako hitro kot on"

"Jonas trenutno izvaja lahek trening vzdržljivosti. Zavedati se moramo, da je zaradi padca in daljšega obdobja v bolnišnici izgubil formo, kar pomeni, da skoraj tri tedne ni delal nič," je trener Heemskerk podrobneje pojasnil za BK: "Vendar vemo tudi, da bo hitro odziven na svoj trening."

Jonas Vingegaard | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

V ekipi Visma | Lease a Bike so popolnoma osredotočeni na to, da pomagajo osrednjemu zvezdniku ekipe pri čim hitrejšem okrevanju: "Ima fizioterapevta in nutricionista, s katerima sodeluje, vendar seveda tudi z njim ohranjamo stik. Brez pritiskanja nanj. Jonas bo za zdaj ostal na Danskem. Če bo imel bolečine, bomo trening prilagodili."

"Jonas je motiviran, pozitiven in psihično močan. Nikogar ni, ki bi se lahko izboljšal tako hitro kot on. Edina skrb je, da njegovo telo še vedno okreva od zlomljenih reber, odrgnin, poškodbe pljuč in celotnega travmatičnega procesa. To vzame energijo. Čutim, da bomo potrebovali še dva ali tri tedne, da vidimo, ali bo osnovni trening zadosten za udeležbo na višinskih pripravah."

Ne spreglejte