Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2024,
12.26

Osveženo pred

1 dan, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Dirka po Franciji za ženske Charlotte Kool

Natisni članek

Torek, 13. 8. 2024, 12.26

1 dan, 10 ur

Tour de France Femmes, 2. etapa

Charlotte Kool do nove etapne zmage, s katero se je še utrdila v skupnem vodstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Dirka po Franciji za ženske, Charlotte Kool | Nova etapna zmaga za Charlotte Kool, ki se je še utrdila v vodstvu. | Foto Guliverimage

Nova etapna zmaga za Charlotte Kool, ki se je še utrdila v vodstvu.

Foto: Guliverimage

Nizozemka Charlotte Kool je zmagala v drugi etapi kolesarske Dirke po Franciji in z zmago utrdila svoje vodstvo, rumeno majico je osvojila z zmago v ponedeljkovi uvodni etapi.

V drugi etapi, ki je v dolžini 69,7 kilometra potekala med Dordrechtom in Rotterdamom, je slavila v sprintu pred rojakinjama Loreno Wiebes in Marianne Vos. Edina slovenska kolesarska na Touru Špela Kern (Cofidis) je bila v času zmagovalke 106.

Kratko dopoldansko etapo so zaznamovali številni padci in pobeg Belgijke Audrey De Keersmaeker. Kolesarka ekipe Lotto-Dstny je ušla 40 kilometrov od startne črte, a ji ni uspelo povečati prednosti nad pol minute. Tako so jo druge ujele deset kilometrov pred ciljem. V boju za zmago je Loreno Wiebes v zadnjih metrih premagala Koolova.

Dirko je tudi tokrat spremljalo veliko gledalcev. | Foto: Guliverimage Dirko je tudi tokrat spremljalo veliko gledalcev. Foto: Guliverimage

Dirko je tudi tokrat spremljalo veliko gledalcev. Nizozemska policija je v ponedeljek število gledalcev ob cestah prve etape ocenila na 150 tisoč.

V drugi polovici današnjega popoldneva se bodo kolesarke pomerile še v tretji etapi, v 6,3 kilometra dolgem kronometru po ulicah Rotterdama.

Charlotte Kool
Sportal Začel se je ženski Tour, dirka tudi ena Slovenka
Ne spreglejte