Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2015,
18.15

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kolesarstvo

Sreda, 17. 6. 2015, 18.15

8 let, 3 mesece

To so sobe, v katerih se bodo sproščali kolesarji dirke Po Sloveniji (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Ljubljano so se danes zgrnile najbolj zvezdniške ekipe letošnje dirke Po Sloveniji. Med njimi je končno tudi britanski Sky. Preverili smo, kje bodo kolesarji nastanjeni in kakšne so njihove zahteve.

Kolesarske ekipe, ki se na letošnji slovenski pentlji ponašajo z najbolj zvezdniškimi imeni, bodo nastanjene v Hotelu Ljubljana, ki spada pod okrilje hotelske verige Austria Trend Hotels.

"V našem hotelu bodo nastanjene kolesarske ekipe Sky, kolesarji prokontinentalne ekipe Unitedhealthcare, domača Adria Mobil, italijanska ekipa Lampre Merida, ekipe Bardiani, Katjuša in Nippo. Vse ekipe ostanejo tri noči, le kakšni posamezniki bodo prišli prej," je povedal Emir Haskić, direktor prodaje v Hotelu Ljubljana.

Zahtevajo le dodatne brisače, led, skupne obroke in prilagojeno prehrano

Kolesarske ekipe posebej inovativnih zahtev glede nastanitve niso imele, podobno kot drugi športniki, ki so že gostovali v omenjenem hotelu, pa zahtevajo dodatne brisače, led, skupne obroke in prehrano, ki je prilagojena kolesarskih potrebam.

"Ekipe so izrazile le željo po parkirnih mestih za tovornjake, avtobuse in avtomobile. Tovornjaki morajo imeti dostop do elektrike in vode za pranje koles," je povedal Haskić.

Sky je zahteval le večje parkirno mesto za ekipni tovornjak

Za britansko ekipo Sky, pri kateri je prvi favorit Španec Mikel Neieve, je znano, da na večje kolesarske dirke s seboj pripelje vzmetnice in vzglavnike ter jih razporedi po sobah. Na letošnji Dirki po Italiji so eksperimentirali celo z najetim tovornjakom, v katerem je njihov glavni adut za skupno zmago na dirki Richie Porte tudi prenočeval in se tako izognil vsakodnevni selitvi iz hotela v hotel. Ekipa Sky tokrat po besedah Haskića s seboj ni pripeljala nobenih stvari.

"Organizator jih je že predhodno seznanil, da imamo v hotelu nastanitev in storitve, ki so prilagojene športnikom, zato teh potreb ni bilo," je njihovo odločitev argumentiral Haskić. "Zahtevali so le nekoliko večji parkirni prostor zaradi velikosti tovornjaka. Ta je prispel že v ponedeljek in z njim niso imeli nobenih težav."

V Ljubljani sta tudi glavna favorita iz ekipe Lampre-Merida Jan Polanc in Diego Ulissi, svoj parkirni prostor pa je med drugimi postavilo tudi moštvo UnitedHealthcara, pri katerem vse upajo polagajo na Jani Brajkoviča – intervju z njim si boste lahko prebrali v četrtek zjutraj.

Danes smo lahko videli tudi prihod najboljše slovenske ekipe na čelu z Radoslavom Rogino, ki bo spadal v ožji krog favoritov za skupno zmago. Pravi, da se dobro počuti, izpostavlja pa tudi sotekmovalca Primoža Rogliča, ki je pred leti iz smučarskih skokov presedlal na kolesarstvo.

Gostili že Mourinha in Rodrigueza

Hotel Ljubljana ima bogate izkušnje z nastavitvami športnikov svetovnega kalibra. V zadnjih sedmih letih so gostili že več kot 80 ekip in dogodkov.

"Med drugim so v našem hotelu stanovali tudi nogometaši nogometnega kluba Chelsea, nogometna reprezentanca Kolumbije, košarkarski velikani Maccabi iz Tel Aviva, ruski CSKA, grški Panathinaikos, turški Galatasaray, Fenerbahče in Bešiktaš ter oba španska velikana Barcelona in Real Madrid. Leta 2012 smo gostili udeležence evropskega nogometnega prvenstva do 17 let, leta 2013 pa udeležence svetovnega mladinskega prvenstva v judu," je ugledne goste iz sveta športa naštel direktor prodaje.

S kolesom kar v hotelsko sobo

Kolesarske ekipe, ki se udeležujejo dirke Po Sloveniji, gostijo od leta 2011. Haskić se posebnih dogodkov iz tega obdobja ne spomni, je pa razkril, da nekateri kolesa pazijo celo bolj "kot svoje žene, nekateri jih peljejo celo v hotelsko sobo".

Nutricistična priporočila

Haskić je poudaril le, da so jim izkušnje iz preteklosti prav gotovo pomagale pri ugledu in tem, da jim športne ekipe zaupajo pri pripravi hrane. Nekatere pa se kljub temu znajdejo po svoje.

"Pri vrhunskih ekipah, kot so tudi letošnje kolesarske, je praksa, da njihovi nutricionisti predhodno pošljejo menije, ki jih naši kuharji potem tudi pripravijo."

V wellness jih najbrž ne bo

Vsaka kolesarska ekipa bo razpolagala s kontingentom enoposteljnih in dvoposteljnih sob. "Vsaka sicer ne bo v svojem nadstropju, bodo pa ločene po koridorjih, tako da bodo sobe posamezne ekipe v istem hodniku. Plačilo stroškov je poslovna skrivnost," pravi Huskić.

Vse ekipe se bodo lahko sproščale v hotelskem wellnessu s savnami, a glede na njihove urnike, je Huskić prepričan, da se tam ne bodo zadrževali prav pogosto.

Ne spreglejte