Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2019,
17.38

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Rok Naglič Blaž Žle Jakob Klemenčič Teo Pečnik Tamara Homar Vita Movrin evropsko prvenstvo olimpijski kros Tanja Žakelj Matevž Govekar

Nedelja, 28. 7. 2019, 17.38

4 leta, 8 mesecev

Brno, evropsko prvenstvo v olimpijskem krosu

Tanja Žakelj deseta na EP v krosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tanja Žakelj | Tanja Žakelj je zasedla deseto mesto na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu na Češkem. | Foto Grega Stopar

Tanja Žakelj je zasedla deseto mesto na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu na Češkem.

Foto: Grega Stopar

Najboljša slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu v Brnu na Češkem osvojila 10. mesto. Naslov je ubranila Švicarka Jolanda Neff. Nekdanja evropska prvakinja Žakljeva je za Neffovo zaostala pet minut in pol.

Neffova je bila sicer danes razred zase. Ukrajinko Jano Belomojno je na drugem mestu prehitela za dve minuti in 53 sekund. Tretja je bila Nemka Elisabeth Brandau, ki je zaostala tri minute in šest sekund. Švicarka si je prikolesarila četrto posamično evropsko zlato medaljo v članski konkurenci.

Med mlajšimi članicami je bila Vita Movrin 23., Tamara Homar je med mladinkami osvojila 37. mesto. Teo Pečnik je bil najhitrejši slovenski mladinec na 27. mestu. Jakob Klemenčič je končal na 29., Blaž Žle pa na 51. mestu. Mlajši član Matevž Govekar je bil 56. Na štafetni dirki so bili Slovenci 12.

Naglič daleč od najboljših

Kot zadnji od Slovencev je nastopil v članski elite konkurenci Rok Naglič in osvojil 46. mesto.

Zmage se je razveselil vsestranski Nizozemec Mathieu van der Poel, v letošnji sezoni zmagovalec dirke svetovnega pokala za gorske kolesarje v Novem Mestu na Češkem, zmagovalec prestižne enodnevne cestne dirke Amstel Gold Race ter aktualni svetovni in evropski prvak v ciklokrosu.

Drugo mesto je osvojil Švicar Florian Vogel, ki je zaostal 43 sekund, tretje pa Nizozemec Milan Vader, ki je zaostal minuto in dve sekundi.

Rok Naglič je bil edini slovenski predstavnik v moški kategoriji elite. | Foto: STA , Rok Naglič je bil edini slovenski predstavnik v moški kategoriji elite. Foto: STA ,

Selektorjeva pričakovanja upravičila le Žakljeva

Slovenski selektor Matjaž Budin je pred odhodom na Češko največ pričakoval od Žakljeve in Klemenčiča, njegova pričakovanja je na koncu upravičila le najizkušenejša v reprezentance Žakljeva.

"S Tanjo sem zadovoljen. Matevž me je malo razočaral. Na štafeti so vsi dokazali, da lahko zelo dobro odpeljejo, toda dirka je nekaj drugega. Je gneča, so slabši startni položaji ... Vsi so bili dobro pripravljeni. Na dirki se niso vsi izkazali. Mladinci so bili solidni, bili so blizu. Odločale so malenkosti. Teo je vmes že vozil na 16. mestu, v zadnjem krogu ga je pobralo, padel je na 27. mesto. Če imaš malo težav, si takoj deset mest slabši," je črto pod EP potegnil Budin.

O nastopu Žakljeve pa je dejal: "Tanja se je vozila znotraj deseterice, bila je tudi osma. Od začetka, po prvem krogu in pol, so bile majhne razlike. Bila je skupinica treh, štirih kolesark povsem spredaj, Tanja je bila 10, 15 sekund zadaj. Nato se je vse skupaj razbilo, naredile so se večje razlike. Jolanda je naredila razliko. Od drugega do 10. mesta ni bilo velike razlike. Tanja je šla od začetka zelo dobro, imela je dober start, ni imela težav, držala je ritem, mogoče na koncu malo popustila."

Preberite še:

Tanja Žakelj
Sportal Nov najboljši rezultat sezone za Tanjo Žakelj

 

Ne spreglejte