Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
15. 6. 2015,
15.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Adria Mobil Primož Roglič Primož Roglič Radoslav Rogina Boštjan Mervar

Ponedeljek, 15. 6. 2015, 15.41

8 let

Stavijo na nekdanjega skakalca in Hrvata

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od treh slovenskih moštev, ki bodo nastopila na dirki Po Sloveniji, bodo imeli najvišje cilje pri Adrii Mobilu. Dolenjci v skupni razvrstitvi stavijo na Radoslava Rogino in Primoža Rogliča.

Pred dvema letoma so v kolesarskem klubu Adria Mobil visoko dvignili roke v zrak. Na jubilejni 20. dirki je namreč zmagal Radoslav Rogina, ki si je konkurenco pokoril v kraljevski etapi na Vršič.

Tudi letos bo spadal med kandidate za najvidnejše uvrstitve, pa čeprav je bil po grdem padcu nekaj časa poškodovan. "Rogina ne čuti nobenih posledic tistega padca, da bi bil zaradi tega slabši. Mogoče mu je ta počitek celo prav prišel, saj ni utrujen. Mislim, da je v dobri formi," je dejal trener Boštjan Mervar.

A Hrvat ni edini v dresu Adrie Mobila, ki bi lahko napadel prestižna mesta. Nekdanji skakalec Primož Roglič iz leta v leto napreduje in je sposoben držati tempo najboljših: "Primož je v zadnjih letih, odkar je presedlal na kolesarstvo, največ napredoval v taktiki. Veliko se je naučil. Poleg tega je tudi fizično boljši kot na začetku. Sem optimističen. V kronometru je Primož boljši od Rogine, vendar bodo na koncu odločali Trije kralji. Ker je kronometer kratek, si velikih zaostankov v primerjavi s hribolazci ne bi smeli prikolesariti. Tretji dan v etapi na Tri kralje bo odločal in tako Rogina kakor tudi Roglič sta sposobna iti dobro v klanec."

Ob Rogliču in Rogini bo svoje hitre noge dal na test tudi Kump

Novomeščani se z visokimi cilji podajajo na 22. dirko Po Sloveniji, vendar bodo lahko povsem jasno opredeljeni, ko bo znana vsa konkurenca, ki bo od četrtka do nedelje kolesarila pri nas. "Cilje imamo visoke. Za nas bi bilo odlično, če bi imeli v skupni razvrstitvi enega med tremi in se veselili etapne zmage. To so kar visoki cilji, vendar si jih moramo postavljati. Fantje so dobro pripravljeni. Na dirki po Poljski so bili za razred boljši od drugih," pravi Mervar.

V igri za etapno zmago pa bo tudi dolenjska puščica Marko Kump, ki je v tem letu že nekajkrat slavil zmago v ciljnih šprintih: "Marko ima največ možnosti v drugi in zadnji etapi, vendar v drugi pogojno, ker je v tej etapi tudi zahteven klanec."

Ne spreglejte