Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2016,
17.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Pibernik Simon Špilak Marko Kump

Petek, 11. 3. 2016, 17.06

8 let

Šesta etapa zmagovita za Rusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ruski kolesar Ilnur Zakarin, član Katjuše, je zmagovalec šeste etape dirke Pariz-Nica, ki se je po 177 km končala z vzponom na La Madone d'Utelle.

Ilnur Zakarin je imel na koncu več moči od Britanca Gerainta Thomasa, kolesar Skya je s tem prevzel skupno vodstvo. S sekundo zaostanka je tretje mesto osvojil Španec Alberto Contador. Novi vodilni Thomas ima zdaj 15 sekund prednosti pred Contadorjem in 20 pred Zakarinom.

Simon Špilak je bil v šesti etapi najboljši Slovenec, v cilj je prišel kot 15., za moštvenim kolegom Zakarinom pa je zaostal minuto in 48 sekund. Luka Pibernik (Lampre-Merida) je zaostal 22:34 minute in osvojil 84. mesto. Špilak je napredoval na skupno 35. mesto, Pibernik pa je 84.

Zakarin je imel v kljub ciljnemu vzponu na koncu več moči od Thomasa, Contador pa od lanskega zmagovalca Avstralca Richieja Porta. V današnji etapi so sicer kolesarji morali premagati sedem vzponov, na zadnjega pa se je skupaj podala manjša skupina kakšnih 30 kolesarjev. Najprej je ujela še zadnjega ubežnika Antoina Duchesneja, nato pa so se začeli vrstiti napadi. Najprej je prvi ritem spremenil Contador, a ni dolgo vztrajal, nato Thomas, v zadnji kilometer pa so skupaj zakolesarili Zakarin, Thomas, Contador in Porte. Avstralec je čakal, Zakarin ne, kar se mu je na koncu obrestovalo.

Dirka se bo končala v nedeljo s razgibanimi 141 km, start in cilj bosta v Nici. Peto etapo so začeli trije Slovenci, končala sta jo dva. Simon Špilak (Katjuša) je v času zmagovalca končal na 75. mestu, Luka Pibernik (Lampre-Merida) je s 17:06 minute zaostanka osvojil 125. mesto, dirke pa ni končal Marko Kump (Lampre-Merida). V skupnem seštevku je Špilak 88., Pibernik pa 127.

Ne spreglejte