Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
15. 6. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Orica Green Edge Po Sloveniji

Sreda, 15. 6. 2016, 10.00

6 let, 6 mesecev

Serijski zmagovalci tudi letos v Sloveniji iščejo pot do prestiža

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Avstralcev ne zanima skupna zmaga na dirki Po Sloveniji, zato pa bodo iskali svojo priložnost v posameznih etapah, v katerih bi radi nadaljevali tradicijo zmag iz prejšnjih let. V ekipi bo tudi Kitajec.

Michael Matthews je kot zadnji kolesar Orice Green Edga zmagal v etapi na dirki Po Sloveniji. | Foto: Michael Matthews je kot zadnji kolesar Orice Green Edga zmagal v etapi na dirki Po Sloveniji.

Ekipa World Tour ORICA-GreenEDGE je na slovenskih cestah svoje kolesarje premierno predstavila leta 2012 in nato nastopila še dve leti zapored ter vselej slavila zmago v kakšni izmed etap. Daryl Impey je bil leta 2012 uspešen v drugi etapi od Kočevja do Metlike, Svein Tuft leto dni pozneje na kronometru po ulicah Ljubljane, Brettu Lancestru je na tej dirki uspelo osvojiti zadnjo etapo, Michael Matthews pa je bil leta 2014 prav tako uspešen na kronometru.

Lani avstralske ekipe pri nas ni bilo, zato pa se vračajo letos, in to z vsega petimi kolesarji. "Na dirki Po Sloveniji nas ne zanima zmaga v skupni razvrstitvi, ampak bi radi naredili dober rezultat v posameznih etapah," pravi športni direktor Matt Wilson, ki bo zadovoljen, če bo kateri od njegovih kolesarjev spet stal na odru za zmagovalce v družbi lepih slovenskih deklet, kar bi pomenilo odlično etapno uvrstitev ali celo zmago.

Ključne stvari na dirki Po Sloveniji

Etape na letošnji dirki
Ekipe na letošnji dirki
Vsi zmagovalci dirke

V Sloveniji bo ekipa prepletena z izkušnjami in mladostjo. Mitch Docker (29 let), Jack Haig (22), Jens Keukeleire (26), Cheung King Lok (25) in Christian Meier (31) bodo kolesarji, ki bodo skušali zmagati na kakšni od etap.

"Moštvo je kompaktno. Kolesarji prihajajo neposredno s kriterija du Dauphine, kjer so pokazali dobre predstave. Na dirki Po Sloveniji bi radi nadaljevali to formo. Jack Haig je v gorskih etapah pokazal, da zelo dobro napreduje, in na tej dirki bo pridobil prepotrebne izkušnje."

Kanadčan Svein Tuft je v dresu Orice Green Edga  zmagal na kronometru po ulicah Ljubljane. | Foto: Kanadčan Svein Tuft je v dresu Orice Green Edga zmagal na kronometru po ulicah Ljubljane.

Slovenija pa bo pozdravila tudi kitajskega kolesarja Cheung King Loka, ki je marca prišel v avstralsko ekipo, sicer pa je bil že večkratni kitajski prvak – trikrat v kronometru in enkrat na cestni dirki. Prav tako je letos postal azijski prvak tako v kronometru kakor tudi na cestni dirki.

"Cheung se je za zdaj dobro privadil. Ni lahko sredi sezone pripotovati čez pol sveta in se hitro privaditi. Potrebuje dirke in več ko jih bo odpeljal, bolj se bo razvil," pravi Wilson.

Ekipa OricaGreen Edge

Mitch Docker 
Jack Haig
Jens Keukeleire
Cheung King Lok
Christian Meier 

S klikom na zemljevid se sprehodite po vseh etapah in jih spoznajte podrobneje

Ne spreglejte