Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2022,
13.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

4

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Jumbo-Visma Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Ponedeljek, 22. 8. 2022, 13.00

1 leto, 8 mesecev

Roglič o tem, kdaj bo oblekel rdečo majico: Potreboval jo bom šele v Madridu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

4

Primož Roglič Dirka po Španiji 2022 | Primožu Rogliču se ne mudi obleči rdeče majice vodilnega na Dirki po Španiji.  | Foto A.S.O./Charly López

Primožu Rogliču se ne mudi obleči rdeče majice vodilnega na Dirki po Španiji.

Foto: A.S.O./Charly López

Po prvih treh etapah Dirke po Španiji, ki se zdaj z Nizozemske seli na španske ceste, so najbolj nasmejani pri Jumbo-Vismi, ekipi Primoža Rogliča, ki rdeče majice vodilnega, ki so si jo priborili po ekipnem kronometru v uvodni etapi, še ni izpustila iz rok. Kdaj jo bo oblekel Roglič?

"Do Madrida je ne potrebujem," se je po uvodnih treh etapah letošnje Dirke po Španiji pošalil Primož Roglič, zmagovalec zadnjih treh izvedb Vuelte, ki bi se s še četrto zmago izenačil z rekorderjem po številu skupnih zmag, španskim kolesarjem Robertom Herasom, bi pa postal prvi, ki bi zmagal štirikrat zapored.

"Kar zadeva konkurenco, bo več pokazal prihajajoči teden, ko bodo na sporedu težje etape, na primer 6. etapa, ki se konča z dvema zahtevnima vzponoma, ali 10. etapa, ko je na sporedu posamični kronometer. Takrat bomo vedeli več," napoveduje slovenski kolesarski as, ki se mu ne mudi obleči rdeče majice vodilnega, je pa v 2. etapi nosil zeleno majico najboljšega po točkah.  

A pot do Madrida, kjer se bo zadnja tritedenska dirka na koledarju 11. septembra končala, je še daleč, pred karavano pa številni izzivi.

Roglič je v 2. etapi vozil v zeleni majici najboljšega po točkah. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roglič je v 2. etapi vozil v zeleni majici najboljšega po točkah. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Športni direktor JV: Primož ni stoodstoten

Poleg tega Grischa Niermann, športni direktor Jumbo-Visme, priznava, da Roglič občasno še vedno čuti bolečine, ki so posledica grdega padca v 5. etapi letošnje Dirke po Franciji.

"Primož ni stoodstoten. Ni skrivnost, da priprave na dirko niso bile optimalne. Ampak zdaj je tukaj in sem ni prišel zato, da bi dirko končal kot zadnji. Tukaj smo, da se borimo za zmago," je bil v pogovoru za VeloNews jasen Niermann, ki je pohvalil dobro delo ekipe v prvih treh etapah.

Vse tri so bile v znamenju kolesarjev Jumbo-Visme. Ti so z izjemno tekočo in usklajeno vožnjo najprej zmagali v ekipnem kronometru, kjer so za 13 sekund prehiteli ekipo Ineos Grenadiers.

Rdeče majice vodilnega ne izpustijo iz rok 

V ekipi so se dogovorili, da bo ciljno črto prvi prečkal Robert Gesink, večni pomočnik, ki mu je tako pripadla čast, da prvi obleče rdečo majico vodilnega. Ker se je to zgodilo pred njegovimi rojaki na Nizozemskem, je bila poteza vredna še veliko več.

Tudi naslednji dan je rdeča majica ostala na plečih kolesarja Jumbo Visme, oblekel jo je domačin Mike Teunissen, ki je bil v 2. etapi s 4. mestom najvišje uvrščen kolesar omenjene ekipe, prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke, po tretji pa je majica romala še k enemu kolesarju Jumbo-Visme, Italijanu Edoardu Affiniju, ki je v etapi osvojil 20. mesto, kar je bila najboljša uvrstitev kolesarjev Jumbo-Visme.

Karavana se danes seli v Španijo, matično domovino Vuelte, kjer bo jutri na sporedu 4. etapa.  

Preberite še:

Sam Bennett
Sportal Ircu še drugi sprinterski spopad na Vuelti, rdeča majica spet menja lastnika
Primož Roglič, Vuelta22
Sportal Bennettu prvi obračun sprinterjev, rdeča majica ima novega lastnika
Primož Roglič
Sportal Sanjski začetek Vuelte za Rogliča in Jumbo-Vismo
Primož Roglič
Sportal Roglič sporoča: Tukaj sem in če sem tukaj, sem pripravljen
Julian Alaphilippe & Patrick Lefevere
Sportal Šef zažugal Alaphilippu: Upam, da ne bo uporabil lanskega trika

 

 

Ne spreglejte