Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2024,
6.15

Osveženo pred

1 dan, 15 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

Red Bull - BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Sobota, 29. 6. 2024, 6.15

1 dan, 15 ur

Roglič podkrepil besede o želji po zmagi na Touru: Sicer ne bi zamenjal ekipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Tour Firence Primož Roglič Red Bull - Bora - Hansgrohe | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Naredil bom vse, kar je v moji moči, sicer ne bi zamenjal ekipe," je glede odločnosti in motivacije, da na letošnji Dirki po Franciji prikaže svojo najboljšo predstavo, povedal Primož Roglič, ki se je v želji po tem, da bi bil na Touru prva violina ekipe, po lanski sezoni iz Visme preselil v ekipo BORA - hansgrohe, po novem Red Bull - BORA - hansgrohe. 111. izvedba Toura se s startom v Firencah začenja prav danes. 

Primož Roglič je na novinarska vprašanja odgovarjal že v sredo na predstavitvi novih dresov in načrtov ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe v Salzburgu, vajo pa ponovil še dan pozneje v Firencah na novinarski konferenci tik pred predstavitvijo ekip na spektakularni lokaciji na griču nad Firencami.

"Super bo. Bitka velike četverice (Tadej Pogačar, Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard in Roglič, op. a.)  je tisto, česar si ljudje želijo," se je strinjal Roglič, ki svojo statistiko želi oplemeniti še s skupno zmago na Touru, eni od redkih dirk, ki je še ni končal z zmagoslavjem. Dejal je, da se zaveda, da bodo s prej omenjenimi drug drugega gnali do skrajnih meja, da pa ne želi preveč razmišljati o tem, ve pa, da bo razburljivo vse od starta v Firencah (29. junija) do cilja v Nici (21. julija).

Tour Firence Primož Roglič Red Bull - Bora - Hansgrohe | Foto: Reuters Foto: Reuters

Čeprav je že večkrat ponovil, da lahko mirno živi tudi brez zmage na Touru, da mu ta ne bi spremenila življenja in da se bo Zemlja vrtela tudi brez tega, pa je jasno, da si rumene majice neskončno želi. Svojo željo je tudi v Firencah podkrepil z naslednjimi besedami:

"Naredil bom vse, kar je v moji moči, sicer se ne bi odločil za menjavo ekipe. Ob koncu kariere ne želim ničesar obžalovati," je dejal lastnik 84 zmag, od tega tudi štirih skupnih zmag na tritedenskih dirkah. Trikrat se je podpisal pod zmago na španski Vuelti in enkrat pod zmago na italijanskem Giru.

Že dva meseca ni videl svoje postelje

A tudi če želja po zmagi na Touru za 34-letnega Zasavca ostaja neuresničena, to zanj ne bo pomenilo konca sveta. "Tour ni tisto, kar določa moje življenje, čeprav sem se zaradi njega odpovedal marsičemu. Že dva meseca nisem spal v svoji postelji," je z zanimivo podrobnostjo iz zasebnega življenja dal vedeti, da je optimalni pripravi na Tour podredil vse v svojem življenju. "Preprosto poskušam uživati v tem, da sem del karavane, in to v obdobju, ki je za kolesarstvo izredno vznemirljivo."

Primož Roglič | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Na novinarski konferenci v Firencah je odgovarjal tudi na vprašanja o svojem pogledu na dejstvo, da sta kar dva od štirih glavnih favoritov za zmago na Touru Slovenca, in o odnosu z rojakom Tadejem Pogačarjem. "Čudovito je, da smo Slovenci tako uspešni v kolesarstvu, tega si pred leti ne bi mislil. Kar pa zadeva Tadeja, lahko rečem, da je velik šampion in da mi je v užitek dirkati z njim, je pa treba vedeti, da tukaj nisva samo midva, ampak tudi preostala konkurenca in vsi lahko pripravijo velik spektakel. Včasih moraš svoje zmogljivosti preizkusiti v primerjavi z drugimi." Na vprašanje, o čem se običajno pogovarjata s Pogačarjem, pa je dejal, da beseda teče o zasebnem življenju in ne o dirkah.

Preberite še:

Jan Tratnik
Sportal Kot iz topa ustrelil ime Tadej Pogačar
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal Tomaž Poljanec: Ko sta Vingegaard in Pogačar stoodstotna, sta res razred zase. Roglič pa ...
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar upa na nov šov z Vingegaardom, si pa želi, da si zamenjata majici
Tour Firence Primož Roglič Red Bull - Bora - Hansgrohe
Sportal Roglič in Pogačar z najglasnejšim aplavzom na griču nad Firencami #foto #video

 

 

Ne spreglejte