Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2022,
19.20

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,34

7

Natisni članek

Robert Millar Philippa York Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 22. 8. 2022, 19.20

1 leto, 8 mesecev

Analiza Philippe York

"Roglič je na razpotju, odločiti se bo moral, kako naprej"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,34

7

Philippa York | Philippa York: "Roglič se je znašel v občutljivem položaju, ko mora oceniti prihodnja leta." | Foto Guliverimage

Philippa York: "Roglič se je znašel v občutljivem položaju, ko mora oceniti prihodnja leta."

Foto: Guliverimage

Slovenski as Primož Roglič, trenutno drugi najboljši kolesar z lestvice Mednarodne kolesarske zveze (UCI), se je po novem neuspehu na Dirki po Franciji znašel na razpotju, danes v analizi za Cyclingnews piše kolesarska komentatorka Philippa York. Zasavec bo moral premisliti, kam bo šla njegova kariera, se vprašati, ali bo sploh kdaj dobil Tour, in se odločiti, ali bo ostal pri Jumbo-Vismi ali bo zamenjal moštvo, meni Škotinja.

Primož Roglič trenutno dirka na Vuelti, kjer lovi še četrto zaporedno zmago, na španski pentlji pa mu ne preostane drugega, kot da napade na vso moč, piše Philippa York, ki je še kot profesionalni kolesar Robert Millar v osemdesetih letih prejšnjega stoletja osvojila drugi mesti na Dirki po Italiji in Dirki po Španiji.

Primož Roglič Dirka po Španiji 2022
Sportal Roglič o tem, kdaj bo oblekel rdečo majico: Potreboval jo bom šele v Madridu

Kako močno ga je prizadel novi neuspeh na Touru?

Po padcu na letošnjem Touru je Roglič te dni na Vuelti očitno spet v dobri formi, čeprav bodo šele etape z resnimi klanci pokazale, ali je tudi v zmagoviti, piše Yorkova, po sezoni pa bo moral resno razmisliti o tem, kam usmeriti preostanek svoje tekmovalne kariere, še dodaja. 

"Ob zgodovinskem obetu četrte zaporedne zmage, ki se vsaj na papirju zdi verjetna, bi si zlahka predstavljali, da bi bil 32-letnik popolnoma zadovoljen, toda ob vztrajnih govoricah o mogočem prestopu v drugo ekipo se ti pokaže slika, ki se skriva za nasmehi, in začneš se spraševati, kako močno ga je prizadel nov neuspeh na Touru," piše danes 63-letna Glasgowčanka.

Millar
Sportal Nekdanji junak Toura, ki je danes kolesarska poročevalka #video

"To je težak trenutek zanj." | Foto: A.S.O./Charly Lopez "To je težak trenutek zanj." Foto: A.S.O./Charly Lopez

Roglič se je znašel v občutljivem položaju

"Popolnoma normalno je, da si tudi največji ego zastavi vprašanje: 'Ali ga bom sploh kdaj osvojil?' Čeprav se Roglič ob svoji ambicioznosti, zagnanosti in potrebi po uspehu sploh ne zdi tak človek. Obstaja zelo realna možnost, da julija prihodnje leto ne bo enakovreden Vingegaardu, zato se je znašel v občutljivem položaju, ko mora oceniti prihodnja leta."

Bo Roglič ostal v najboljši ekipi sveta Jumbo-Vismi in bo le rezerva mlajšemu, nekoliko močnejšemu kolesarju na največji dirki leta? Ali pa bo odšel in bo edini vodja kakšne druge ekipe, se sprašuje komentatorka. "To je težak trenutek zanj," dodaja.

Pozornost namenjena veliko mlajšim profesionalcem

Če je še pred kratkim veljalo, da je kolesar pri 32 letih na vrhuncu kariere, se je zadnja leta pozornost povsem preusmerila na veliko mlajše profesionalce, ki imajo za nameček v ekipah veliko bolj proste roke. S tem so se spremenili dirkanje, taktika, kadrovanje v moštvih in tudi ti trendi lahko vplivajo na odločitev Jumbo-Visme, še razmišlja Philippa York.

Preberite še:

Sam Bennett
Sportal Ircu še drugi sprinterski spopad na Vuelti, rdeča majica spet menja lastnika
Peter Kočjaž
Sportal Nekdanji kolesar na poti okrog sveta: Ko v službi daš odpoved, gre zares
Ne spreglejte