Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2022,
9.41

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

UAE Emirates Dirka po Združenih arabskih emiratih Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Torek, 15. 2. 2022, 9.41

2 leti, 2 meseca

Pred Dirko po Združenih arabskih Emiratih

Prebolevnik Pogačar pripravljen na začetek sezone: Počutim se dobro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar 20. februarja odpira sezono na Dirki po ZAE. | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar 20. februarja odpira sezono na Dirki po ZAE.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo sezono odprl na domači dirki njegovega moštva UAE Team Emirates. Na dirki po Združenih arabskih emiratih, ki se bo začela 20. februarja, bo branil zmago, ob sebi pa bo imel tudi močno ekipo. "Zelo se veselim in zelo sem motiviran za začetek sezone," pravi slovenski as, ki je pred kratkim prebolel covid.

"Zelo se veselim in zelo sem motiviran za začetek sezone. Zadnjih nekaj mesecev je bilo skorajda popolnih. Pred nekaj tedni me je za malo zaustavil covid, vendar k sreči okužba ni preveč zmotila mojih priprav. Počutim se dobro," pred začetkom sezone pravi dvakratni zmagovalec Toura Pogačar.

Tadej POgačar ciklokros
Sportal Doletelo je tudi slovenskega šampiona Tadeja Pogačarja

Za njegovo moštvo UAE Team Emirates je domača dirka, ki bo potekala od od 20. do 26. februarja, izjemno pomembna, lani jo je dobil Pogačar, leto pred tem je bil as s Klanca pri Komendi tam drugi, zaostal je za Britancem Adamom Yatesom, prvo izvedbo leta 2019 pa je dobil Primož Roglič. Rogliča letos ne bo, kapetan Jumbo-Visme pa bo tam Tom Dumoulin. Yates pa se kot kapetan Ineos Grenadiers vrača v ZAE. 

Tadej POgačar UAE Tour
Sportal Znano je, kdo bo Pogačarja skušal ustaviti na poti do rdeče majice

Tokratna preizkušnja ima na sporedu dve gorski etapi, štiri ravninske in devet kilometrov dolgo vožnjo na čas. Skupno kolesarje čaka sedem etap, prevozili bodo 1.058 kilometrov. Pogačar meri na skupno zmago, pomagala mu bo močna ekipa s Portugalcem Joaom Almeido, Novozelandcem Georgeem Bennettom, Dancem Mikkelom Bjergom, Poljakom Rafalom Majko in Argentincem Maximilianom Richezejem, na etapah s sprinterskimi zaključki pa v ekipi računajo na Kolumbijca Fernanda Gavirio, ki je v tej sezoni dobro nastopil že na dirkah po Savdski Arabiji in Omanu. Na Dirki po Omanu je zmagal na prvi in današnji zadnji etapi.

Glavni cilj je ubraniti zmago

"Prepričan sem, da lahko dobro vodim ekipo, a zavedam se, da je tudi Joao zelo dober. Zadnje čase sva veliko trenirala skupaj in se dobro razumeva, dobro poznava. Če bo on dovolj močan za zmago, bom prav tako vesel. Tudi Rafal ta čas kar leti. Najpomembneje je, da poskušamo ubraniti zmago na domači dirki," je po poročanju STA še dejal 23-letni Pogačar.

Tudi menedžer moštva Joxean Matxin Fernandez je potrdil, da je za ekipo dirka po ZAE eden glavnih ciljev v sezoni. "Naš cilj je jasen: ubraniti moramo lansko zmago. Smo na domačem terenu in vse oči bodo uprte v nas. Dirka je pomembna tudi kot dodatna motivacija za nadaljevanje sezone."

"Pogačar bo naš vodja na dirki, vendar imamo ekipo, ki se lahko hitro prilagodi in odzove na kakršenkoli izziv, v rokavu imamo več asov, še posebej na vzponih. Gaviria pa je letos že pokazal dobro formo in nanj stavimo na sprintih," je dodal direktor.

Preberite še:

Chris Froome
Sportal Zanimiva ideja kolesarskega asa: Prepovejte kolesa za kronometer!
Sportal Kolumbijski zvezdnik že na nogah: Presenečenje! Moji prvi koraki. #video
Ne spreglejte