Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2015,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Richie Porte Simon Špilak

Četrtek, 12. 3. 2015, 17.59

8 let

Porteju zmaga, Kwiatkowski vodi, Špilak med deset

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstralec Richie Porte, kolesar ekipe Sky, je zmagovalec četrte etape dirke Pariz-Nica.

Po 204 kilometrih od Varennes-sur-Alliera do Col de la Croix de Chauboureta je v času zmagovalca ciljno črto prečkal njegov moštveni kolega Britanec Geraint Thomas, z osmimi sekundami zaostanka je tretje mesto osvojil Poljak Michal Kwiatkowski. Od Slovencev je najvišje končal Simon Špilak, kolesar Katjuše je osvojil 10. mesto, zaostal pa 24 sekund. Borut Božič iz Astane je bil 126., zaostal je 23:25 minute.

Dvojica ekipe Sky je napadla v zadnjih dveh kilometrih vzpona, ko je Porte pokazal svoje veščine v vožnji navkreber. Od zasledovalcev se je v lov podal le Kwiatkowski, ki je s poizkusom prikolesaril do tretjega mesta in vnovičnega skupnega vodstva.

Fantastičen dan za izjemno ekipo

"To je za ekipno fantastičen dan. Od začetka vzpona smo delali svoje, ni bil lahek vzpon, toda bili smo na prvem in drugem mestu, kar je fantastično. Pred dvema letoma sem na gorski etapi oblekel rumeno majico, zato sem vedel, da prihajajo težki dnevi. Rad imam Col d'Eze, zato se veselim vožnje na čas tam. S seboj imam izjemno ekipo, z Geraintom sva zdaj na prvih dveh mestih, karte so dobre," je razložil Porte.

V boju za etapno zmago so bili sprva še Tejay van Garderen (BMC Racing), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Rui Costa (Lampre Merida), Kwiatkowski, Jakob Fuglsang, Fabio Aru (oba Astana) in Rafael Valls (Lampre Merida), toda Sky je napravil selekcijo. Sprva sta tempu lahko sledila Fuglsang in Špilak, a ne povsem do konca. Je pa Špilak pokazal, da je dobro pripravljen za gorske etape. V skupnem seštevku po štirih etapah zaostaja 52 sekund. Borut Božič za rumeno majico zaostaja 24:36 minute.

Svetovni prvak Kwiatkowski je znova v vodstvu v skupnem seštevku, Porte na drugem mestu zaostaja sekundo, Geraint pa tri sekunde. Špilak je napredoval na 11. mesto, Božič je 123.

Ne spreglejte