Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2018,
12.59

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Petek, 31. 8. 2018, 12.59

1 leto, 9 mesecev

Nenavadna nesreča na Vuelti

Pa saj ni res: neobičajna nesreča v cilju Vuelte #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

padec Vuelta | V cilju 6. etape Dirke po Španiji je prišlo do neobičajne nesreče. Zaradi sunka vetra, ki ga je povzročil helikopter, je prišlo do premikanja varnostnih ograj in trčenja nekaterih kolesarjev. | Foto zajem zaslona

V cilju 6. etape Dirke po Španiji je prišlo do neobičajne nesreče. Zaradi sunka vetra, ki ga je povzročil helikopter, je prišlo do premikanja varnostnih ograj in trčenja nekaterih kolesarjev.

Foto: zajem zaslona

Včeraj se je v ciljnem izteku 6. etape Dirke po Španiji zgodila neobičajna nesreča. Zaradi helikopterja, ki se je preveč približal tlom in povzročil močan sunek vetra, se je na cestišče zapeljal niz varnostnih ograj, ob katere je trčilo nekaj kolesarjev. Najhuje jo je skupil Francoz Julien Duval, ki je potreboval šive. Kolumbijec Nairo Quitana se zahvaljuje za čudež.

Po tem, ko je že na sami trasi 6. etape Dirke po Španiji prišlo do skupinskega padca, se je nesreča zgodila tudi v cilju. Ob trčenju v varnostne ograje zaradi vetra, ki ga je sprožil helikopter, ko se je preveč približal prizorišču, se je poškodovalo več kolesarjev.  Najhuje jo je skupil kolesar ekipe AG2R La-Mondiale Julien Duval, zadnji v skupni razvrstitvi dirke, ki si je "prislužil" celo nekaj šivov.

Da je nesrečo povzročil helikopter, je opozoril na družbenih omrežjih, kjer je zapisal, da je "zahvaljujoč helikopterju na dirki staknil več šivov".

Sportal Bouhanniju sprint šeste etape, kolesarji padali #video

Na njegovo stran se je postavil tudi njegov ekipni kolega Tony Gallopin, ki je javnost opozoril na situacijo. "Ni normalno, da se kolesar zaradi helikopterja v cilju znajde na tleh. K sreči je z Julien Duvalom vse v redu," je zapisal.

Več sreče kot Duval pa je imela ekipa Movistarja. Njihov prvi mož Nairo Quintana se je na družbenih omrežjih za čudež zahvalil Bogu in Mariji, ob zapisu pa označil ekipne kolege Alejandra Velverdeja, Imanola Ervitija in Richarda Carapaza, ki so se očitno prav tako kot Quiznana izognili nesreči.

Etapo, ki se je po 156 kilometrih končala v San Javier Mar Menorju, je dobil Francoz Nacer Bouhani (Cofidis), ki je v šprintu manjše skupine ugnal Nizozemca Dannyja van Poppela (LottoNL-Jumbo) in Italijana Elio Vivianija iz ekipe Quick Step.

V rdeči majici vodilnega ostaja Francoz Rudy Molard iz ekipe FDJ.

Na zadnji tritedenski dirki sezone imamo Slovenci dva predstavnika. Luka Pibernik v dresu ekipe Bahrain Merida je skupno na 152. mestu, Luka Mezgec (Michelton Scott) pa je 156.

Ne spreglejte