Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2023,
9.28

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

Natisni članek

Peter Sagan kriterij Saitama Sepp Kuss Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Nedelja, 5. 11. 2023, 9.28

5 mesecev, 3 tedne

Kriterij Saitama

Pogačar v sprintu strl Kussa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar je sezono zaključil z zmago. | Foto A.S.O./Thomas Maheux

Tadej Pogačar je sezono zaključil z zmago.

Foto: A.S.O./Thomas Maheux

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) se je danes podpisal pod novo zmago. Na kriteriju Saitama na Japonskem je v zaključku ugnal zmagovalca Dirke po Španiji Seppa Kussa (Jumbo-Visma) in zmagal na kriteriju Saitama na Japonskem,  ki je namenjen promociji Toura na Japonskem. Na ekshibicijski dirki v dolžini 59,5 kilometra je nastopilo 51 kolesarjev, ki so odpeljali 17 krogov.

Kriterij Saitama 2023
Sportal Pogačar in ostali zvezdniki, kot jih še niste videli #foto

Oba kolesarja sta skočila dva kroga pred koncem in se priključila veteranu Petru Saganu (Legends Team). 2,4 kilometra pred koncem je Sagan odpadel, tako da sta Kuss in Pogačar odločila zmagovalca na ekshibicijski dirki.

Zadnji kilometer:

Sepp Kuss je začel s sprintom približno 350 metrov pred koncem, vendar se v zaključku nato ni mogel kosati s Tadejem Pogačarjem. Sagan je obdržal tretje mesto, Mark Cavendish, ki je vodil večino dirke, pa je na koncu zasedel četrto mesto. Cavendish je bil na koncu najboljši v boju za pikčasto majico, potem ko je osvojil tri od štirih ponujenih vmesnih sprintov.

"Zelo sem vesel, da mi je uspelo zmagati. Res sem vesel, da sem lahko tukaj in da sem lahko doživel to odlično vzdušje. Zmagati pred to množico je nekaj, česar ne bom nikoli pozabil. Danes sem poskušal varčevati svoje noge za velik napad na vzponu in Sepp je bil takrat zraven. Sepp je bil danes izjemno močan in skok nam je uspel. Moral sem ujeti tudi Petra, a je bil utrujen, saj je bil ves dan aktiven. Čakal sem na svojo eno in edino priložnost," je po koncu dejal slovenski kolesar, ki se je mu načrt do potankosti izšel. Pogačar je danes zadnjič oblekel tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja z dirke po Franciji, ki jo je osvojil štirikrat zapovrstjo. 

Tadej Pogačar je v zaključku ugnal Seppa Kussa. | Foto: A.S.O./Thomas Maheux Tadej Pogačar je v zaključku ugnal Seppa Kussa. Foto: A.S.O./Thomas Maheux

"Vedel sem, da bo na neki točki Tadej nekaj poskusil, zato sem poskušal paziti nanj in na ostale fante. Bil sem dovolj dober, da sem mu sledil, in v zadnjih dveh krogih sva morala res na vso moč kolesariti, da sva ubežala glavnini. Na koncu je odločil sprint," pa je po koncu dejal Kuss.

Na dirki sta poleg Pogačarja od Slovencev nastopila še Jan Tratnik  (Jumbo-Visma) in Matevž Govekar (Bahrain Victorious).

Preberite še:

Tim Podlogar
Sportal Dr. Tim Podlogar, znanstvenik, ki bo v ekipi BORA - hansgrohe bdel nad prehrano Primoža Rogliča
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar o tem, kaj ga je stalo zmago na letošnjem Touru
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal "Prepričan sem, da je Vingegaarda že zdaj groza devete etape Toura!"
Ne spreglejte