Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
17. 6. 2016,
10.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Tilen Finkšt Marko Polanc Radenska Po Sloveniji Tour of Slovenia

Petek, 17. 6. 2016, 10.00

4 leta, 6 mesecev

"On je na dirki naredil svoje, tudi če nič več ne naredi"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Med junake prvega dne spada tudi Slovenec Tilen Finkst, ki še ni dopolnil 18 let.  Kolesar Radenske je bil eden izmed tistih, ki je bil v prvi etapi dirke Po Sloveniji v ubežni skupini. "Ima prihodnost," ga je pohvalil trener Marko Polanc.

Tilen Finkst, kolesar v dresu Radenske Ljubljana, je bil med junaki uvodnega dne 23. kolesarske dirke Po Sloveniji. | Foto: Tilen Finkst, kolesar v dresu Radenske Ljubljana, je bil med junaki uvodnega dne 23. kolesarske dirke Po Sloveniji. Že na začetku prve etape, ki je bila dolga slabih 178 kilometrov, se je peterica kolesarjev odločila za pobeg. Trajal je približno 150 kilometrov, v ubežni skupini pa je bil tudi član Radenske Tilen Finkst, ki bo kmalu dopolnil 19 let.

"Prvo leto je član. Pokazal je borbenost in kakovost. Izredno sem zadovoljen z njim. Dogovorjeni smo bili, da gredo trije naši v beg in eden od njih je bil tudi on. Pohvaliti ga moram, ker je odlično odpeljal," je bil vidno zadovoljen glavni trener Radenske Marko Polanc.

Za tako mladega kolesarja, ki je šele spoznal svet kolesarjenja med člani, je to velik podvig, Polanc pa je ob tem dodal: "Tilen se razvija v pravega kolesarja. Iz dirke v dirko kaže, da je iz pravega testa. Raznovrsten je, tako v šprintu kot v vožnji v klanec, zna pa se peljati tudi v kronometru. Bo pa treba še veliko delati, da se bo specializiral."

Kolesarji so bežali približno 150 kilometrov, pri vzponu na Gažon pred Koprom pa jih je glavnina ujela. | Foto: Kolesarji so bežali približno 150 kilometrov, pri vzponu na Gažon pred Koprom pa jih je glavnina ujela.

Takšen pobeg kolesarjem pobere ogromno moči, zato glavni trener Radenske od njega na dirki Po Sloveniji ne pričakuje več veliko: "Svoje je naredil, tudi če nič več ne naredi. Fant ima prihodnost. Prav tako hodi v šolo in tudi tam nima težav."

Danes je pred kolesarji na dirki Po Sloveniji izjemno težek dan, saj jih čaka 217 kilometrov dolga etapa. Začela se bo v Novi Gorici, po treh težkih vzponih pa končala na Golteh.

Ne spreglejte