Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 8. 2017,
12.36

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

velodrom Češča vas

Sreda, 2. 8. 2017, 12.36

5 let, 11 mesecev

Novomeški občini odobrili denarno podporo za prenovo velodroma v Češči vasi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
velodrom

Novomeški občini, ki namerava pokriti 20 let stari kolesarski velodrom v Češči vasi, ga prenoviti in namembno nadgraditi, je pristojno ministrstvo odobrilo nekaj manj kot 450.000 evrov naložbene podpore. Fundacija za šport bo hkrati za naložbo v treh letih skupaj prispevala nekaj več kot 67.000 evrov. Vse skupaj naj bi stalo 3,5 milijona evrov.

Z novomeške občine so sporočili, da bi lahko gradnjo strešne podkonstrukcije začeli konec septembra in končali do prihodnjega poletja. Javno naročilo za ureditev atletske steze pa nameravajo objaviti konec leta ali v začetku prihodnjega.

Sicer pa naj bi velodrom preuredili in nadgradili v širše območno vadbeno središče za kolesarstvo, atletiko in triatlon.

Po podatkih Mestne občine Novo mesto nameravajo projekt izvesti v treh korakih. Naložba naj bi dosegla 2,5 milijona evrov, pokritje velodroma pa bi jo podražilo za dodatni milijon. Občina pri prvih dveh naložbenih delih ob 1,8 milijona evrov lastnega denarja računa na pomoč razpisnih sredstev ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter fundacije za šport, za šotorsko pokritje na naj bi poiskali koncesionarja.

Gradnjo strešne podkonstrukcije bi lahko začeli konec septembra. | Foto: Gradnjo strešne podkonstrukcije bi lahko začeli konec septembra. Pokrival bi trikotnik Dunaj-Beograd-Milano

Ob dvorani za približno 500 gledalcev, ki naj bi jo zgradili po mednarodnih zahtevah, občinsko vodstvo predvideva kasnejšo gradnjo plavalnega bazena, celotna ponudba pa naj bi omogočila delovanje vadbenega središča, ki bi v trikotniku Dunaj-Beograd-Milano zapolnil tovrstno praznino.

Leseni velodrom v Češči vasi pri Novem mestu so sicer zgradili zaradi potreb mladinskega svetovnega prvenstva v kolesarstvu leta 1996. Ministrstvo za obrambo je tamkajšnje zemljišče leta 2013 predalo novomeški občini, ki je temu v zameno izročila več občinskih zemljišč na območju novomeške Vojašnice Franca Uršiča. Velodrom zdaj uporabljajo le kolesarji.

Ne spreglejte