Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
18.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marcel Kittel Peter Sagan

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 18.12

7 let, 12 mesecev

Nova etapna zmaga za Kittla, Nibali ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marcel Kittel je zmagovalec 3. etape kolesarske dirke po Franciji s ciljem v Londonu. Na 2. in 3. mestu sta končala Peter Sagan in Mark Renshaw. Vincenzo Nibali ostaja vodilni v skupnem seštevku.

Šestindvajsetletni Nemec Marcel Kittel je znova dokazal, da je trenutno najhitrejši šprinter na svetu. V ciljnem šprintu glavnine je slavil suvereno zmago, ta je že njegova druga na letošnji dirki in šesta v karieri. Slovak Peter Sagan, ki je bil v njegovem zavetrju, ni niti poskusil priti v ospredje, saj je Kittel razvil izjemno hitrost. Po etapi je dejal, da je bil to zagotovo njegov najhitrejši šprint v karieri. Kot tretji je ciljno črto prečkal Avstralec Mark Renshaw, ki si je nastop na dirki zaslužil kot član šprinterskega vlaka Marka Cavendisha. Ker je ta padel v 1. etapi in nato odstopil, lahko preostali kolesarji ekipe Omega Pharma-Quick Step dirkajo na svoj rezultat. Slovenca Simon Špilak in Kristijan Koren sta zasedla 115. in 172. mesto v etapi.

Kaj se je dogajalo v današnji etapi

Zadnji dan gostovanja slovite dirke v Veliki Britaniji je bila na sporedu 155 kilometrov dolga etapa s ciljem v Londonu. Italijan Sacha Modolo (Lampre-Merida) je odstopil v 2. etapi in ga danes ni bilo na štartu. Že po štartu etape je glavnina dovolila pobeg dvema kolesarjema. Jan Barta (NetApp-Endura) in Jean Marc Bideau (Bretagne-Seche Environnement) sta se podala na misijo nemogoče. Trasa etape je bila namreč namenjena šprinterjem. Ubežnika, ki sta složno narekovala tempo na čelu, so ujeli osem (Bideau) in šest kilometrov (Barta) do cilja. Ko je bil Barta ujet, je deževalo že pol ure, zato je bil konec dirke še nevarnejši. Etapa, v kateri se je pripetilo kar nekaj padcev, se je, kot smo predvidevali, končala s ciljnim šprintom glavnine. Med drugim je na tleh pristal tudi Andy Schleck (Trek Factory Racing), medtem ko se je zadnji padec pripetil manj kot dva kilometra do cilja.

V torek se bo dirka nadaljevala v Franciji s 4. etapo, v kateri prav tako lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine. Etapa, ki bo dolga 164 kilometrov, se bo končala v mestu Lille.

Ne spreglejte