Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2024,
21.29

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

gorsko kolesarstvo Peter Sagan

Petek, 23. 2. 2024, 21.29

2 meseca

Peter Sagan ima po posegu na srcu dobre novice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Peter Sagan | Peter Sagan je v petek prestal poseg na srcu. | Foto Guliverimage

Peter Sagan je v petek prestal poseg na srcu.

Foto: Guliverimage

Trikratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Peter Sagan je danes prestal poseg na srcu. Slovak je novico sporočil preko družbenih omrežij in navijače pomiril, češ, da je vse pod kontrolo in da se dobro počuti. Štiriintridesetletniku so aritmijo odkrili med dirko gorskega kolesarstva minuli konec tedna v pripravah na olimpijske igre v Parizu v tej disciplini. Saganu so nepravilnosti pri delovanju srca odkrili na dirki gorskega kolesarstva v Valencii, na kateri je njegov srčni utrip znašal tudi več kot 200 udarcev na minuto.

Peter Sagan se trenutno nahaja v bolnišnici Lancisi v Anconi, kjer so danes opravili poseg na srcu in odpravili aritmijo. Pred tem so v Italiji po poročanju Gazzette dello Sport opravili številne teste pod vodstvom kardiologa Roberta Corsettija.

Njegov tiskovni predstavnik je v izjavi dejal, da se Sagan počuti dobro in da njegov cilj v 2024 še naprej ostaja uvrstitev v reprezentanco za olimpijske igre v gorskem kolesarstvu.

"Imel je epizodo aritmije med dirko, zato skušamo to nadzorovati. Trenutno opravljajo poseg in preverjajo, kakšen je položaj. Če ne bo nič resnega, kot predvidevamo, mu bodo namestili monitor," je za GCN dejal njegov tiskovni predstavnik.

Na kolo naj bi se vrnil že čez teden dni

Trikratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu (2015, 2016, 2017) bo kmalu nazaj na kolesu. "Na kolo se bo vrnil čez dober teden dni. Nadaljeval bo z že prej zastavljenim programom. Vse je pod nadzorom," je dejal njegov tiskovni predstavnik.

Sagan je v karieri dobil kar 121 dirk na poklicni ravni, od tega dve na spomenikih (Flandrija, Pariz-Roubaix) ter 12 na dirki po Franciji, kjer je rekordnih sedemkrat osvojil tudi zeleno majico najboljšega po točkah.

Preberite še:
Jonas Vingegaard
Sportal Vingegaard pokazal na Pogačarja in Rogliča
Joshua Tarling
Sportal Polom Vingegaarda na prvi dirki sezone
Ne spreglejte