SiolNET. Sportal Kolesarstvo
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nino Schurter kolesar leta 2012 v Švici

4

termometer

Vodstvo Švicarske kolesarske zveze je za kolesarja in kolesarko pretekle sezone izbralo Nina Schurterja med moškimi ter Esther Suss med ženskami.

Podelitev nagrad je bila že četrtič zapored uvod v šestdnevno dirkanje na dirkališču v Zürichu. Nagradi sta prejela 26 letni Nino Schurter in 38 letna Esther Suss, ki prihajata iz gorsko kolesarskih vrst. Schurter je nasledil Oliverja Zaugga, ki je letos nastopal za ekipo RadioShack-Nissan, katere član je tudi Fabian Cancellara, ki je naslov kolesarja leta v Švici osvojil leta 2010. Za Schurterjem, ki nastopa v krosu, je izjemna sezona. Osvojil je naslov svetovnega prvaka, zmagal v skupnem seštevku točkovanja dirk za svetovni pokal ter osvojil srebro na olimpijskih igrah v Londonu. Temu je dodal še naslov švicarskega prvaka. Schurter te uspehe ni dosegel prvič saj je naslov svetovnega prvaka osvojil že leta 2009. Leta 2010 je prvič slavil v skupnem seštevku točkovanja dirk za svetovni pokal, medtem ko je že na olimpijskih igrah v Pekingu (2008) osvojil bron. A tokrat je vse te uspehe osvojil v isti sezoni.

Tudi Esther Suss nastopa v krosu in ima v svoji zbirki kar nekaj medalj iz največjih tekmovanj. Letos je na olimpijskih igrah osvojila 5. mesto, medtem ko je na svetovnem prvenstvu v maratonu osvojila bronasto medaljo. Na letošnjem evropskem prvenstvu v maratonu je osvojila srebrno medaljo. Za najboljšega mladega kolesarja je bil izbran osemnajstletni Tom Bohli, ki v večji meri nastopa na dirkališču.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin