Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 4. 2021,
18.01

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

trening padec Dirka po Italiji Giro Vincenzo Nibali

Sreda, 14. 4. 2021, 18.01

3 leta

vincenzo nibali

Nibali padel na treningu, zdaj je vprašljiv njegov nastop na Giru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Vincenzo Nibali | Bo italijanski kolesarski zvezdnik izpustil Giro? | Foto Guliverimage

Bo italijanski kolesarski zvezdnik izpustil Giro?

Foto: Guliverimage

Italijanski kolesar Vincenzo Nibali je po padcu na treningu v bližini Milana končal v bolnišnici, vesti iz njegovega moštva Trek Segafredo pa niso spodbudne. Šestintridesetletnik si je zlomil desno zapestje, od poteka rehabilitacije pa je odvisen njegov nastop na dirki po Italiji, je sporočila ekipa. Medtem je Francoz Romain Bardet potrdil, da bo letos prvič vozil Giro.

Kolesarja po rodu s Sicilije so odpeljali v bolnišnico v Lugano, kjer naj bi ga jutri operirali, je še zapisal Trek Segafredo.

Vincenzo Nibali se je vrnil s priprav na Kanarskih otokih in bi moral naslednji teden startati na petdnevni dirki po Alpah, nekdanji dirki po Trentinu, ki poteka po Avstriji in severni Italiji in ki jo je Nibali zmagal že dvakrat.

"Težko najdem besede, s katerimi bi opisal, kako žal mi je, ampak to bom moral sprejeti. Jutri me čaka operacija, nato pa težka pot na Giro. Ta je moj cilj in naredil bom vse, da ga dosežem," je iz bolnišnice sporočil Nibali.

Vincenzo Nibali je eden od sedmih kolesarjev, ki so osvojili vse tri velike dirke. Na Vuelti je slavi 2010, tri leta kasneje je prvič zmagal na Giru, 2014 je bil najboljši na Touru, 2016 pa je ponovil zmago po Italiji.

Giro d'Italia je na sporedu od 8. do 30. maja, francoska pentlja bo potekala od 26. junija do 18. julija, krog po Španiji pa med 14. avgustom in 5. septembrom.

Bardet potrdil nastop na Giru

Nekdanji podprvak kolesarske dirke po Franciji, Francoz Romain Bardet, pa je potrdil, da bo nastopil na letošnji Dirki po Italiji. To bo za 30-letnega kolesarja ekipe DSM prvi nastop na Giru, kot so sporočili iz njegove ekipe, naj bi bil ob Avstralcu Jaiju Hindleyu, ki je lani zasedel drugo mesto, eden od dveh kapetanov.

Bardet, specialist za gorske etape, je še dodal, da tudi nastopa na Touru še ni odpisal, želi pa si tudi tekmovati na olimpijskih igrah, a se mora najprej uvrstiti v ekipo za cestno dirko.

Na seznamu zvenečih imen, ki bodo nastopili v Italiji, se je pridružil Kolumbijcu Eganu Bernalu, Britancu Simonu Yatesu, Ircu Danu Martinu in rojaku Thibautu Pinotu. 

Preberite še:

Tom Pidcock
Sportal Mladi Britanec močnejši od Rogličevega kolega, Nizozemka praznovala prezgodaj
dobrodelna dražba Roglič PRAVA
Sportal Dobrodelna dražba podpisane majice Primoža Rogliča
Brandon McNulty
Sportal Američan, ki je izgubil rumeno majico
Ne spreglejte