Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2024,
16.03

Osveženo pred

1 ura, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,57
Adria Mobil poškodba Jakob Omrzel

Natisni članek

Četrtek, 5. 9. 2024, 16.03

1 ura, 58 minut

Najnovejše informacije glede zdravstvenega stanja slovenskega kolesarja Jakoba Omrzela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,57
Jakob Omrzel | 18-letni slovenski kolesar Jakob Omrzel po hudem padcu na italijanski dirki ostaja na intenzivnem oddelku bolnišnice v Genovi.

18-letni slovenski kolesar Jakob Omrzel po hudem padcu na italijanski dirki ostaja na intenzivnem oddelku bolnišnice v Genovi.

18-letni Jakob Omrzel, eden največjih upov slovenskega kolesarstva, ki je aprila zmagal na mladinski izvedbi prestižne dirke Pariz–Roubaix, je po besedah tiskovnega predstavnika dirke Giro della Lunigiana, kjer se je Omrzel hudo poškodoval v trčenju z redarjem na trasi, še vedno na intenzivnem oddelku bolnišnice v Genovi. Zaradi manjšega hematoma v glavi je pod zdravniškim nadzorom, operacija pa naj ne bi bila potrebna.

Kot je za Sportal povedal predstavnik za stike z mediji pri kolesarski dirki Giro della Lunigiana Valerio Bianco, je Jakob Omrzel še vedno na intenzivnem oddelku v bolnišnici v Genovi. Je pri zavesti, komunicira z okolico, vendar se mu rahlo vrti. Zaradi hematoma ima bolečine v glavi, a se stanje že izboljšuje. Hematom je manjši in ga ne bo treba operirati.

Povedal je še, da bo Omrzel še nekaj dni najverjetneje na intenzivnem oddelku, in če se bo zdravljenje odvijalo po načrtih, ga bodo pozneje preselili na drugi oddelek. "Upamo, da bo čez sedem, osem dni že lahko zapustil bolnišnico."

Kot poročajo italijanski mediji, se je nesreča zgodila v sredo popoldne, v prvem delu uvodne etape dirke Giro della Lunigiana, ki je kolesarje na eni najpomembnejših mladinskih dirk vodila od mesta Luni do La Spezie. V nesrečo je bil poleg Omrzela, ki so ga, kot poroča RTV Slovenija, po padcu zaradi zastoja srca morali celo oživljati, nato pa so ga z reševalnim vozilom takoj odpeljali na preiskave in zdravljenje v bolnišnico, udeležen še 18-letni Italijan Jacopo Sasso, ki jo je odnesel z lažjimi poškodbami. Redar, ki je na trasi opozarjal na nevaren odsek, ima po poročanju italijanskih medijev zlomljeno nogo in komolec.

Današnjo drugo etapo dirke Giro della Lunigiana od Portofina do Chiavarija so zaradi neugodnih vremenskih razmer odpovedali.

Jakob Omrzel velja za enega največjih upov slovenskega kolesarstva. Član novomeške Adrie Mobil je aktualni državni prvak v cestni vožnji, ki se je aprila izkazal z zmago na mladinski dirki Pariz–Roubaix. V prihodnji sezoni bo nosil dres razvojne ekipe CTF Victorious.
Ne spreglejte