Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2022,
20.19

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Dirka po Franciji UCI Tour de France Tour de France

Torek, 28. 6. 2022, 20.19

1 leto, 9 mesecev

Na Touru omilili ukrepe v zvezi s koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Dirka po Franciji 2022 Danska | Dirka po Franciji se bo začela v petek na Danskem. | Foto Reuters

Dirka po Franciji se bo začela v petek na Danskem.

Foto: Reuters

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je zrahljala ukrepe v zvezi z okužbami z novim koronavirusom na prihajajoči Dirki po Franciji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ekipe so bile o tem obveščene že pretekli konec tedna, danes pa je Uci o tem obvestil še javnost, potem ko je brez nastopa na Touru zaradi okužbe ostal Belgijec Tim Declercq.

Florian Senechal
Sportal Zaradi koronavirusa sprememba pri QuickStepu, Cavendish vseeno ostaja brez Toura

Čeprav so v zadnjih tednih znova po Evropi beležili rast števila okužb, so se pri Uciju odločili, da bodo pred začetkom 109. Toura, na katerem bo zmago branil slovenski kolesarski as Tadej Pogačar, med favoriti za najvišja mesta pa bo tudi njegov rojak Primož Roglič, omilili ukrepe v boju proti novemu koronavirusu.

Namesto PCR-testov bodo tako pred začetkom dirke in na proste dni zadoščali hitri antigenski testi, obenem pa so ukinili pravilo, ob katerem bi po dveh pozitivnih izvidih testov ekipa morala zapustiti dirko.

Ob pozitivnem hitrem antigenskem testu bo moral kolesar opraviti še test PCR, a tudi to ne bo nujno pomenilo, da dirke ne bo smel nadaljevati. Po novem bosta primer pregledala pristojni zdravnik za covid-19 ter glavni zdravnik Ucija, ki bosta odločila, ali je kolesar še prenašalec virusa.

Na Danskem je že vse v znamenju kolesarskega spektakla. Tako je na ulicah Hadersleva. | Foto: Reuters Na Danskem je že vse v znamenju kolesarskega spektakla. Tako je na ulicah Hadersleva. Foto: Reuters

Roglič Pogačar
Sportal Nista le Pogačar in Roglič, a sta z razlogom nad vsemi

Obenem je Uci v izjavi za javnost sporočil, da je ekipam poslal obširna higienska priporočila, moštva pa pozval, da vse člane in kolesarje testirajo dnevno ne glede na nova pravila.

V Köbenhavnu bo novinarsko središče konec tedna polno novinarjev, ki bodo poročali o francoski pentlji. | Foto: Reuters V Köbenhavnu bo novinarsko središče konec tedna polno novinarjev, ki bodo poročali o francoski pentlji. Foto: Reuters

Zaradi pozitivnega testa je danes brez nastopa na Touru, ki se bo začel v petek v Köbenhavnu na Danskem, ostal Tim Declercq (Quick-Step Alpha Vinyl). Belgijska ekipa je namesto izkušenega Belgijca vpoklicala francoskega državnega prvaka Floriana Senechala. Ravno v ponedeljek sta sicer brez mesta v ekipi ostala tako Francoz Julian Alaphilippe kot Britanec Mark Cavendish.

Tour 2021 Bahrain Victorious
Sportal Hišne preiskave pri Bahrain-Victorious tik pred Dirko po Franciji
Jonas Vingegaard Tadej Pogačar
Sportal Pogačar in Roglič se za te zneske ne zmenita
Ne spreglejte