Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2015,
10.36

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji Matej Mohorič Matej Mohorič Luka Mezgec

Torek, 18. 8. 2015, 10.36

1 leto, 9 mesecev

Na španski Vuelti (za zdaj) tudi dva Slovenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto se v kraju Puerto Banús začenja zadnja tritedenska etapna dirka v tej sezoni, španska Vuelta. Na štartni listi sta trenutno tudi dva Slovenca, Luka Mezgec in Matej Mohorič.

Po dveh tritedenskih etapnih dirkah v tej sezoni, italijanskem Giru v maju in francoskem Touru v juliju, je čas za zadnjo tritedensko etapno dirko v sezoni 2015, špansko Vuelto, ki se začenja v soboto, 22. avgusta. Kolesarje v 21 dneh čaka 3.357 kilometrov. Zaključek 70. izvedbe Dirke po Španiji bo 13. septembra v Madridu.

V Španiji tudi številna vroča kolesarska imena

Pogled na preliminarno štartno listo obeta nov zanimiv spopad vročih kolesarskih imen, med katerimi bo tudi zmagovalec letošnje Dirke po Franciji, Britanec Chris Froome (Sky).

V dresu Movistarja bosta tako kot na Touru vozila Nairo Quintana (drugi na letošnjem Touru in nosilec bele majice za najboljšega kolesarja pod 23 let) in njegov prvi pomočnik Alejandro Valverde, tretji na Tour de France 2015. Na štartu bo tudi Italijan Vincenzo Niballi (Astana), ki bo skušal poravnati neporavnane račune s Toura, ko mu vse ni šlo tako, kot bi si želel. Na dirki se bo lahko zanašal na najmanj dva odlična kolesarja, - z drugim in tretjim mestom sta blestela na Giru 2015 -, Fabia Aruja in Mikela Lando.

Neporavnane račune z zadnjo tritedensko dirko ima tudi Američan Tejay van Garderen (BMC), ki mu je odlično kazalo že na Touru, a je zaradi bolezni moral odstopiti (držal je tretje mesto v generalni razvrstitvi) in se tako odpovedati morebitnim stopničkam na Elizejskih poljanah.

Na štartni listi sta tudi Peter Sagan in Rafal Majka, ki bosta branila barve ruskega kluba Tinkoff-Saxo, medtem ko je prvi mož ekipe, lanskoletni zmagovalec Vuelte Alberto Contador, ki ima v letošnji sezoni za sabo že dve tritedenski dirki, sezono že končal. Po poškodbi, ki jo je staknil na letošnjem Touru, se vrača Švicar Fabian Cancellara (Trek), dirkal bo tudi Španec Joaquim Rodriguez (Katjuša).

Ne spreglejte