Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 2. 2015,
10.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jani Brajkovič blog

Ponedeljek, 2. 2. 2015, 10.26

6 let, 7 mesecev

Motiviran in srečen Jani Brajkovič pričakuje rezultate. Že v kratkem.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Če sem srečen, sem motiviran, in če sem motiviran, bodo sčasoma prišli tudi rezultati. In imam občutek, da se bo to zgodilo prav kmalu," je na začetku sezone poln optimizma kolesar Jani Brajkovič.

Jani Brajkovič, eden najuspešnejših slovenskih kolesarjev, ki se je 1. januarja 2015 iz kazahstanske ekipe Astana preselil v ameriško prokontinentalno ekipo UnitedHealthcare, je začel pisati blog za priljubljeni kolesarski portal www.cyclingnews.com.

Še nikoli tako srečen

Kot je zapisal v svojem prvem javljanju, se v novi ekipi odlično počuti, še več, končno je spet srečen, je zapisal. "Ko potujem na dirke in ko sem v družbi svojih ekipnih kolegov, se počutim srečnega. Zame so kot druga družina in to je tisto, kar sem zadnja leta res pogrešal," je zapisal.

30-letni Metličan je v svojem prvem blogu opisal prve skupne priprave z ekipo UnitedHealthcare v Ashevilleu v Severni Karolini, trening v Tusconu v Arizoni, kjer se je spoprijateljil s kolesarjem in v času priprav tudi "cimrom" Kielom Reijnenom, ter testiranje v vetrovniku, kjer so iskali najidealnejšo držo za vožnjo na kronometru.

Dotaknil se je tudi 47 ur trajajočega potovanja iz Argentine – k sreči ga je preživel v poslovnem razredu – in nastopa na dirki Tour de San Luis, kjer se je prvič predstavil kot del ameriške ekipe.

Zadovoljiv začetek sezone

Kot je zapisal, se je na kronometru počutil dobro, a se zaveda, da na začetku sezone še nima tiste prave moči. "Če sem povsem iskren, moram priznati, da letos nisem treniral tako kot prejšnja leta. Pred dirko v Argentini nisem opravil nobenih intenzivnih priprav, zato sem bil prijetno presenečen, ko sem videl, kakšno moč mi je na dirki vendarle uspelo iztisnil iz sebe.

Na zadnji gorski etapi mi sicer ni šlo najbolje, ni bil moj dan, sicer bi dirko lahko končal med prvo deseterico. To je za januar precej zadovoljiv rezultat (Brajkovič je bil v skupni razvrstitvi 14., op. a.), še posebej če vemo, da bodo dirke, ki so moj glavni cilj v letošnji sezoni, na sporedu pozneje. To sta mednarodni kriterij v Maleziji, ki je na sporedu konec marca, in Dirka po Kaliforniji, ki nas čaka maja."

Brez Gira, a brez jeze in brez obžalovanja

Maja je na sporedu tudi Dirka po Italiji, ki pa bo kljub željam ameriške ekipe – Brajkovič je že v intervjuju za Sportal omenil, da si želijo tam nastopiti, a priznal, da je to bolj malo verjetno, saj imajo prednost italijanske ekipe – minila brez njihove prisotnosti.

"Naša ekipa je ostala brez povabila na Dirko po Italiji, a to niti ni bil tak udarec za nas. Še vedno nam preostane Dirka po Kaliforniji, ki je za našo ekipo izrednega pomena. Mislim, da bomo v primeru dobre sezone, dobili povabilo na Dirko po Španiji. In mislim, da je za ekipo, kot je naša, to za začetek najboljša tritedenska etapna dirka. Ne bi rekel, da sem zato razočaran ali jezen, zgolj sprijaznil sem se, da tako pač je."

V Dubaju kot pomočnik, v Španiji kot kapetan?

Brajkoviča že v sredo, 4. februarja, čaka nova dirka, Dirka po Dubaju, kjer bo nastopilo še pet slovenskih kolesarjev: Grega Bole (CCC Sprandi), Luka Mezgec (Giant-Alpecin), Jan Polanc in Luka Pibernik (oba Lampre-Merida) ter Simon Špilak (Katjuša).

"Trasa mi sicer ne ustreza, bom pa poskusil kar najbolje pomagati ekipi in dirko izkoristiti kot odličen trening," je zapisal Brajkovič ter dodal, da bo poskušal nadgraditi raven pripravljenosti iz Argentine in predvsem ostati zdrav. "To je najpomembnejše," je dodal.

Po dubajski dirki Brajkoviča čaka selitev v Španijo, kjer bo nastopil na dirki Ruta del Sol. "Mislim, da je ta dirka prava zame, in upam, da se bom tam izkazal. Svojo udeležbo so že napovedali številni pomembnejši kolesarji, tudi Chris Froome in Nairo Quintana, in če jim bom lahko konkuriral, bo to zame velika stvar."

Ne spreglejte