Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 4. 2018,
18.52

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Monika Hrastnik

Nedelja, 8. 4. 2018, 18.52

6 let

Monika Hrastnik evropska prvakinja v spustu z gorskimi kolesi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Monika Hrastnik | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovensko gorsko kolesarstvo je od danes bogatejše za novo odličje z evropskih prvenstev. Zanj je zaslužna Monika Hrastnik, ki je na prvenstvu stare celine v portugalski Lousi osvojila zlato odličje. To je peto odličje za slovenske spustaše na EP.

Slovenija je bila na evropskih prvenstvih v spustih z gorskimi kolesi v zadnjih letih zelo uspešna. Zbiranje kolajn so tekmovalci začeli leta 2013, ko sta bila tretji Miran Vauh med člani in Jure Žabjek med mladinci. Leta 2015 je na vrhu končal Žabjek, leta 2016 pa je Monika Hrastnik končala na drugem mestu. Svojo zbirko je danes povečala s prepričljivo zmago.

Na koncu je Francozinjo Morgane Charre, ki je bila druga, prehitela za tri sekunde. Bron je osvojila Švicarka Camille Balanche, ki je bila od Mozirčanke počasnejša že za 18 sekund in pol. Druga Slovenka Špela Horvat je bila deveta, za rojakinjo je zaostala 52,7 sekunde.

Razmere so bile vsak dan hujše

"Proga je bila za prvo tekmo sezone zelo težka. Razmere so bile vsak dan hujše. Vremenska napoved je bila, da bo vsak dan deževalo, pa je do danes vsak dan zdržalo. Danes te sreče nismo imeli. Pred začetkom je začelo deževati. Luknje so bile velike. Kaj naj rečem ... Zelo sem vesela, da mi je uspelo odpeljati tako, kot znam. Čeprav nisem pričakovala, da mi bo uspelo," je povedala nova evropska prvakinja in priznala, da je pred startom čutila nekaj pritiska, saj je bila najhitrejša že v sobotni trening vožnji, na krmilu pa je imel številko 1 kot najboljša na mednarodni lestvici.

Za naslove so se danes pomerili tudi moški. Slovenski dres sta nosila Jan Cimperman in Miran Vauh, ki pa med najboljše nista posegla.

Ne spreglejte