Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2023,
16.41

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Jan Cimperman evropsko prvenstvo gorsko kolesarstvo Monika Hrastnik

Nedelja, 20. 8. 2023, 16.41

8 mesecev, 1 teden

EP v Les Menuiresu, spust

Monika Hrastnik do naslova evropske podprvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Monika Hrastnik | Monika Hrastnik je na evropskem prvenstvu v francoskem Les Menuiresu osvojila odličje srebrnega leska.  | Foto Matic Ritonja/Sportida

Monika Hrastnik je na evropskem prvenstvu v francoskem Les Menuiresu osvojila odličje srebrnega leska.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je na evropskem prvenstvu v francoskem Les Menuiresu osvojila odličje srebrnega leska. Od nje je bila v spustu hitrejša le Italijanka Eleonora Farina, ki jo je prehitela za 4,89 sekunde, tretje mesto pa je zasedla Švicarka Lisa Baumann (+7,26).

Devetindvajsetletna gorska kolesarka iz Lepe Njive je v Franciji naskakovala četrti naslov evropske prvakinje v spustu v razredu elite. V letih 2021 in 2022 je bila najboljša v Mariboru, pred tem pa je slavila še leta 2018 v portugalski Lousi.

Hrastnik je bila v finalu po prvem vmesnem času na petem mestu, v naslednjem časovnem odseku pa se je že prebila na drugo mesto. V zadnjem delu proge se je trudila po svojih najboljših močeh, a njena tri leta starejša tekmica z Apeninskega polotoka je bila na današnji preizkušnji enostavno nepremagljiva.

Hrastnik je tako osvojila drugo odličje srebrnega leska, prvo si je privozila na evropskem prvenstvu v portugalskem kraju Pampilhosa da Serra.

Najuspešnejša tekmovalka na tovrstnih celinskih tekmovanjih je Francozinja Anne-Caroline Chausson z osmimi zmagami.

Edina slovenska predstavnica v Les Menuiresu je na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Glasgowu oz. Fort Williamu zasedla 11. mesto, potem ko je na treningu padla in si poškodovala bok ter rebra.

V moškem finalu sta bila na današnji tekmi v Savojskih Alpah najbolj prepričljiva francoska kolesarja. Zlato je osvojil Antoine Vidal, srebro Baptiste Pierron (+1,44), bron pa Britanec Ethan Craik (+1,61). Edini slovenski predstavnik v finalni vožnji Jan Cimperman je zasedel 50. mesto (+15,60).

Ne spreglejte