SiolNET. Sportal Kolesarstvo
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mohoriča izdalo zdravje in visoke španske temperature

1

termometer

Matej Mohorič je bil najmlajši kolesar na španski Vuelti, še zadnji tritedenski dirki v tej sezoni, žal pa tudi deveti kolesar, ki je odstopil z dirke. Razlog: bolezen.

Za Mateja Mohoriča, člana ameriške ekipe Cannondale-Garmin, ki ima svojega predstavnika Daniela Martina trenutno na drugem mestu v generalni razvrstitvi, je bila Vuelta prva tritedenska dirka, ki se je je lotil v svoji kratki karieri.

Nekdanji dvakratni svetovni prvak v mlajših selekcijah je tja odpotoval kot pomočnik, prave priložnosti za beg, na kar je računal pred začetkom zadnje tritedenske dirke v sezoni, pa ni dočakal.

Po zdravstvenih težavah, ki so ga načenjale že v peti etapi in visokih temperaturah (živo srebro se je dvignilo tudi do 40 stopinj Celzija), mu šeste, 200 kilometrov dolge od Cordobe do Sierre de Cazorla, ni uspelo odpeljati do konca. Po več postankih pri spremljevalnem vozilu je Mohorič, ki je bil z 20 leti najmlajši kolesar na dirki, približno na 30. kilometru moral priznati poraz in Vuelti pomahati v slovo.

Je bila odločitev, da pritisnite na zavoro že pred koncem prvega tedna vaše tritedenske dirke, težka ali vam drugega preprosto ni preostalo? Poskušal sem, ampak sem bil tako šibak, da preprosto ni šlo.

Je bilo slabo počutje posledica naporov, vročine …? Tega ne vem. Se zgodi.

Kako bi sicer opisali vaš prvi teden na dirki? Prvi teden niti ni bil ne vem kako zahteven, so tudi dirke, kjer je bilo precej težje. Že nekaj dni sem se slabše počutil. Najprej sem to pripisoval vročini, temperature se gibljejo okrog 40 stopinj Celzija, a je bilo očitno v ozadju nekaj več.

Kakšno je vzdušje na dirki? Ali domačini živijo in dihajo z Vuelto? Seveda, veliko gledalcev je ob progi, tudi medijev je precej.

Kdaj potujete proti Sloveniji? Kakšni so potem vaši načrti? Če bo šlo vse po načrtih, se v Slovenijo vračam danes zvečer, glede naslednje dirke pa težko kaj napovem, ker še ne vem. Morda bom nastopil na kakšni drugi dirki.

Dotakniva se še uvodnega ekipnega kronometra. Ogromno se je pisalo o trasi, ki naj bi bila zaradi podlage za mnoge kolesarje sporna. Vi kakšnih posebnih kritik nanjo niste imeli. Mislim, da ni bila nič posebnega, je pa res, da se kolesarji večinoma bojijo tras, kjer ni asfaltne podlage. Je pa tudi res, da si organizatorji na taki dirki tega ne morejo privoščiti.

Kako ste sicer zadovoljni s predstavami v prvem tednu? (Mohorič je bil z zaostankom 30 minut in 26 sekund po peti etapi na 163. mestu). Nič posebnega. Pomagal sem ekipi in varčeval z močmi za poznejši del dirke. Rekel bi, da sem bil bolj zadržan, saj nisem vedel, kaj me čaka v nadaljevanju.

Pogodba z ekipo Cannondale-Garmin se vam izteče letos. Že veste, kako naprej? Ne vem še.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin