Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2015,
17.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Mezgec

Sreda, 10. 6. 2015, 17.41

8 let

Mezgeca le nekaj centimetrov ločilo od zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francoski kolesar Nacer Bouhanni (Cofidis) je zmagovalec četrte etape kriterija Dauphine, ki je kolesarje popeljala preko 228 kilometrov od kraja Anneyron do Sisterona.

Bouhanni je bil v ciljnem sprintu le za nekaj centimetrov močnejši od drugouvrščenega Belgijca Jonasa Van Genechtena in Slovenca Luke Mezgeca (Giant Alpecin), ki je bil tretji.

Bouhanni si je ciljni šprint na koncu privozil z zadostno prednostjo, saj se je za nalet odločil v pravem trenutku, približno 150 metrov pred ciljem. Norvežan Evald Boasson Hagen je namreč krenil nekoliko prehitro, bil na koncu četrti, poskus pa se ni izšel niti Mezgecu. Vangenechten je z dokaj poznim napadom nadoknadil precej, a bil za končno zmago vseeno prekratek.

"Moji moštveni kolegi so danes naredili izjemno delo in mi pripravili lepo izhodišče za sprint še pred zadnjim vzponom. Tam se je glavnina razcepila in do konca sem lahko kolesaril bolj sproščeno ter se v miru pripravil na zaključek. Zadnja dva kilometra sta bila zelo naporna, kajti nobena od ekip ni hotela prevzeti odgovornosti. Imel sem dober položaj za sprint ves čas, a sem ga 400 metrov pred ciljem izgubil. Moral sem nadoknaditi izgubljeno in po dobrih zadnjih 200 metrih moram biti z današnjim tretjim mestom zadovoljen," je po današnji dirki dejal Mezgec.

V skupnem vodstvu ostaja Avstralec iz moštva BMC, ki je bilo v torek premočno v ekipni vožnji na čas, Rohan Dennis, drugi je njegov moštveni kolega Američan Tejay Van Garderen z istim časom, tretjeuvrščeni Ukrajinec Andrej Grivko iz Astane zaostaja štiri sekunde.

V cilj je v času zmagovalca danes prišel tudi drugi slovenski predstavnik na dirki, kolesar ekipe Cannondale Garmin Kristijan Koren je bil danes 24. Skupno je zdaj Mezgec na 82. mestu, za vodilnim zaostaja štiri minute in dve sekundi, Koren je 109. s pribitkom 8:27 minute.

Četrtkova peta etapa bo preko 161 kilometrov vodila od Digne-les-Bainsa do Pra-Loupa, ki bo sestavni del letošnje dirke po Franciji, natančneje njene 17. etape.

Ne spreglejte