Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2013,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gianni Meersman Luka Mezgec

Sreda, 24. 4. 2013, 18.14

8 let

Mezgec sijajen četrti v prvi etapi, zmaga Meersmanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Belgijec Gianni Meersman je zmagovalec 1. etape 67. kolesarske dirke po Romandiji (2.WT). Luka Mezgec je zasedel 4. mesto. Britanec Christopher Froome ostaja v rumenem.

V 177 kilometrov dolgi etapi so bili na sporedu trije kategorizirani vzponi. Chatel St. Denise, Martherenges in Col du Mollendruz so bila imena vzponov, ki ne povedo nič. Več je jasnega, če zapišemo, da so bili kategorizirani kot klanca 3. in klanec 2. kategorije. Od slednjega, ki je bil zadnji v etapi, je bilo do cilja še 41 kilometrov. Julien Berard (Ag2r- La Mondiale), Garikoitz Bravo (Euskaltel-Euskadi) in David Veilleux (Europcar) je bila trojica ubežnikov, kateri je glavnina dovolila pobeg le nekaj kilometrov po pričetku etape. Tempo so na čelu glavnine narekovali kolesarji ekipe Sky, ki so dovolili, da je glavnina na petdesetem kilometru etape za ubežniki zaostajala 5 minut. Po drugem gorskem cilju na polovici etape je bila prednost ubežnikov le še dve minuti in pol. V zadnji tretjini etape je glavnini poskušalo pobegniti še nekaj kolesarjev, a ekipa Sky ni dovolila, da bi si kdo uspel prikolesariti večjo prednost.

Šest kilometrov do cilja je bila vsa glavnina skupaj. Sledil je boj za čim boljši položaj šprinterjev pred pričetkom zadnjega kilometra. Odlično sta delo za Luko Mezgeca opravila njegova moštvena kolega Tom Dumoulin in Georg Priedler. Mezgec se je dobro boril in si izboril dober položaj pred pričetkom šprinta. V slednjem so ga premagali le trije kolesarji. Tretje zmage v sezoni se je veselil 27 letni Gianni Meersman. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Italijana Giacomo Nizzolo in Roberto Ferrari. Mezgec je bil 4. "V zaključku etape smo naredili napako saj je 4 kilometre do cilja del ekipe šel naprej po desni strani, drugi del pa po levi. Zadnja dva kilometra sem moral v veter popravljati položaj v ospredju. S tem je šlo v nič kar nekaj energije. Poleg tega sem prekmalu pričel s šprintom saj je pihal nasprotni veter. Po drugi strani sem pa tudi s 4. mestom zadovoljen saj vidim, da lahko šprintam. Sicer je to v tej konkurenci težje, a upam, da se bom hitro naučil. Vsekakor pa mi je žal, da nisem boljše izkoristil ponujene priložnosti," je po etapi za Sportal povedal Mezgec. V glavnini sta bila tudi Jani Brajkovič in Simon Špilak. V rumeni majici vodilnega ostaja Christopher Froome. Brajkovič je na 19. mestu.

Ne spreglejte