Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
19.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Mezgec Blaž Jarc

Torek, 11. 6. 2013, 19.49

8 let

Mezgec se na dirke vrača na dirki Ster ZLM Toer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredo se bo s 1. etapo pričela 27. kolesarska dirka Ster ZLM Toer 2.1. Na dirki prve kategorije bosta nastopila tudi Slovenca Luka Mezgec in Blaž Jarc. Lansko zmago brani Mark Cavendish.

Na dirki, na kateri bo na sporedu pet etap in bo dolga 734 kilometrov, bodo nastopili kolesarji osemnajstih ekip, od katerih jih ima osem Pro Team licenco. To so ekipe Omega Pharma-Quick Step, BMC Racing, Blanco, Saxo-Tinkoff, Argos-Shimano, Lotto-Belisol, Vacansoleil-DCM in Garmin-Sharp. Na dirke se po dirki po Italiji vrača Luka Mezgec (Argos-Shimano). Da mu v glavnini ne bo dolgčas in se bo lahko pogovarjal slovensko, bo poskrbel Blaž Jarc (NetApp-Endura), ki bo prav tako nastopil na dirki. Dirka se bo pričela z 8 kilometrov dolgim posamičnim kronometrom, katerega trasa je skoraj ravna. Sledita 1. in 2. etapa, v katerih lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine. Najtežji bosta 3. in 4. etapa, v katerih bodo na sporedu najtežji klanci na dirki. Ciljni šprint glavnine lahko pričakujemo tudi zadnji dan. Dirka v večji meri poteka po nizozemskih provincah Limburg in Severni Brabant. Poleg nekaterih klancev z dirke Amstel Gold Race, bodo kolesarji prekolesarili tudi nekaj klancev, ki so na sporedu na dirki Liege-Bastogne-Liege. Del 4. etape bo namreč potekal v Belgiji v okolici mesta Verviers.

Lansko dirko so zaznamovali številni padci in poškodbe kolesarjev. Na tej dirki bodo kolesarji doživeli vse, kar kolesar lahko doživi. Kronometer, kratke in strme vzpone, dolge vzpone in veter. Vse to bo krojilo razplet dirke. Lanski zmagovalec Mark Cavendish bo nastopil s štartno številko ena. Na dirki bo poleg Cavendisha nastopilo veliko odličnih šprinterjev. Andrew Fenn, Theo Bos, Robert Wagner, Marcel Kittel, Tom Veelers, Andre Greipel, Kenny Van Hummel in Roger Kluge so najbolj znani med njimi.

Luka Mezgec bi lahko posegel v boj za najvišja mesta v nekoliko težjih etapah. "Ne vem, kako dober sem v tem trenutku. Vsekakor upam, da se bo ponudila kakšna priložnost, ter da jo izkoristim," je za Sportal povedal Mezgec. Tudi Blaž Jarc je izredno hiter kolesar in bi prav tako lahko presenetil v kateri izmed etap. Po hudih poškodbah, ki jih je staknil na pripravah na letošnjo sezono in skoraj šestmesečni rehabilitaciji, se v kolesarsko karavano vrača Italijan Alessandro Ballan (BMC Racing).

Ne spreglejte