Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
22. 7. 2018,
8.54

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Lance Armstrong Tour Tour de France Tour de France

Nedelja, 22. 7. 2018, 8.54

1 leto, 9 mesecev

Lance Armstrong videl Rogličev padec v Planici: O moj bog … Nerealno. #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Primož Roglič | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V podcastu THEMOVE se je Lance Armstrong dotaknil velike predstave Primoža Rogliča v 14. etapi dirke po Franciji, hkrati pa spoznal, s kakšnim športom se je pred prihodom v kolesarstvo ukvarjal. Ko je videl njegov padec v Planici, je imel usta odprta.

Primož Roglič je še leta 2012 skakal, takrat pa si je kupil tudi prvo kolo. Njegovo življenje se je zasukalo v povsem drugo smer. Po petih letih profesionalnega ukvarjanja s kolesarjenjem je prišel tako daleč, da na znameniti dirki po Franciji meša štrene zvezdnikom tega športa.

Po 14. etapah je na izvrstnem četrtem mestu, nase pa spet opozoril v soboto, ko je na zadnjem trikilometrskem klancu pobegnil Chrisu Froomu, Thomasu Geraintu in Tomu Dumoulinu (vodilni trije na dirki) ter si na koncu prikolesaril osem sekund prednosti.

"Imejte v mislih, da ta fant zdaj sedi na četrtem mestu toura, kar je neverjetno!"

Z vzponom na Cote de la Croix Nueve je opravil v velikem slogu. Le trojica Marco Pantani, Miguel Indurain in Byarne Riis so bili v zgodovini hitrejši. Leta 1995 so imeli za sedem sekund boljši čas. Zato pa ima slabši dosežek Lance Armstrong. Leta 2005 je bil na istem vzponu dve sekundi počasnejši. Američan je pisal zgodovino toura, ki ga je osvojil sedemkrat zapored, a mu je Mednarodna kolesarska zveza zaradi dopinga vzela vse lovorike.

Primož Roglič
Sportal Rogličeva vožnja ima dodatne razsežnosti: še Armstrongu ni uspelo kaj takega

In Rogličevo včerajšnjo vožnjo si je pogledal in bil navdušen. V svojem podcastu THEMOVE je pohvalil njegovo delo in ekipo. Ko je spoznal še šport, s katerim se je Roglič pred tem ukvarjal, je bil šokiran. Videl je namreč njegov padec na letalnici bratov Gorišek v Planici. "O moj bog, zanima me, kaj se je zgodilo. Ne vidiš me v tem športu. Raje bom kolesaril ali se boril v MMA," je bil Armstrongov komentar.

Primož Roglič Tour 2018
Sportal Roglič z junaškim pobegom pridobil osem sekund

Nato je še na svojem profilu na Instagramu delil ta del podcasta in zapisal: "Poglejte si posnetek Rogliča v njegovem zgodnjem športnem življenju. Nerealno. Imejte v glavi, da ta fant zdaj sedi na četrtem mestu toura, kar je neverjetno!"

Ne spreglejte