Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 12. 2011,
19.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Kump Adria Mobil

Sreda, 7. 12. 2011, 19.54

8 let

Kump v Adrio Mobil, za ekipo Geox ni rešitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španski časnik El Correro poroča, da bo Mednarodna kolesarska zveza v ponedeljek objavila seznam ekip, ki bodo v letu 2012 imele Profesionalno kontinentalno licenco.

Med ekipami ne bo ekipe Geox-TMC katere vodstvo ni uspelo najti sponzorja za prihodnjo sezono. Že v ponedeljek sta bila prva človeka ekipe obveščena, da je v ponedeljek potekel zadnji rok za oddajo dokumentacije, ki je tudi za njih zadnji. Edino kar sedaj ostane menedžerju Gianettiju in športnemu dirketorju Joseanu Matxinu je, da pomagata kolesarjem, ki so še ostali v ekipi, najti nove delodajalce za prihodnjo sezono.

V ekipi za prihodnjo sezono bi morali biti tudi trije Slovenci. Usoda Blaža Furdija in Roberta Vrečerja v tem trenutku še ni jasna. Potrjeno pa je že, da bo Marko Kump v prihodnji sezoni član ekipe Adria Mobil v kateri je že bil pred letošnjo sezono. ''Vse kar lahko v tem trenutku rečem, je da sem zelo vesel in hvaležen vodstvu, da je kljub polni zasedbi našlo mesto v ekipi zame. Takoj, ko sem videl, da se bivši Geox zapira sem najprej povprašal v nekdanjem klubu, če je kaj možnosti za prihodnjo sezono. Po dogovoru sem si oddahnil saj veliko kolesarjev nima te možnosti v tem trenutku,'' je za Sportal povedal Kump.

Dogovor Kumpa z Adrio Mobilom je potrdil tudi direktor kluba Bogdan Fink. ''Našli smo prostor za Kumpa, ki je odličen kolesar. Veselimo se njegove vrnitve saj je v dresu naše ekipe že dosegal odlične rezultate. Žal se je zgodba z Geoxom nesrečno razpletla in so na cesti ostali kar trije Slovenci. Prostor imamo le za Kumpa. On je bil tudi edini izmed trojice, ki je pri nas povprašal po možnostih za prihodnjo sezono,'' je za Sportal povedal Fink. Za Kumpom ni prav posrečena sezona. Leta 2010 je imel izjemno sezono, ki mu je prinesla možnost prestopa v Geox-TMC. Letos je imel ves čas težave s poškodbami. Ko ni bil v dobri formi je moral nastopati na dirkah, medtem ko je bil doma takrat, ko je bil dobro pripravljen.

''Vsekakor grem v prihodnjo sezono močno motiviran. Bolj kot kadarkoli doslej ter s še večjimi apetiti po zmagah. Zavedam se dejstva, da bo sestava ekipe Adria Mobil za prihodnjo sezono takšna, da rezultati ne bodo izostali. Dodaten motiv je vrnitev v matični klub in želim si, da bi z dobrim dirkanjem povrnil zaupanje vodstva ekipe, ki ga je izkazalo ob razpadu Geoxa,'' je zaključil Kump.

Ne spreglejte