Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
19.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Tom Dumoulin Vuelta Vuelta

Natisni članek

Sreda, 9. 9. 2015, 19.40

8 let, 3 mesece

Kronometer poskrbel za epski preobrat na Vuelti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Tom Dumoulin, član nemškega moštva Giant-Alpecin, je zmagovalec 17. etape kolesarske dirke po Španiji in novi vodilni.

Dumoulin, član moštva, za katerega na španski pentlji kolesari tudi Slovenec Luka Mezgec, je najhitreje prevozil razdaljo nekaj manj kot 39 kilometrov, za kar je potreboval vsega 46:01 minut. Drugi je bil Poljak Maciej Bodnar (Tinkoff-Saxo), ki je za izjemnim sprinterjem zaostal kar minuto in štiri sekunde. Tretje mesto pa si je na posamičnem kronometru prevozil Španec Alejandro Valverde (Movistar), ki je bil še štiri sekunde počasnejši.

Z odlično vožnjo na čas je Dumoulin nadoknadil minuto in 51 sekund zaostanka ter se s četrtega mesta v skupni razvrstitvi zavihtel na prvo. Italijan Fabio Aru (Astana) je ubranil skupno drugo mesto, za novim vodilnim pa zaostaja tri sekunde, le dve sekundi več kot pred torkovim prostim dnevom.

Največji osmoljenec kronometra je zanesljivo Španec Joaquim Rodriguez, član ruske Katjuše, ki je izgubil vodstvo in najverjetneje tudi končno zmago. El Purito je po zahtevni 16. etapi v skupnem seštevku še vodil eno sekundo pred Arujem, po kronometru pa je nazadoval na tretje mesto skupno. Ne le, da ni več v rdečem, Španec si je nabral kar za eno minuto in 15 sekund zaostanka, s čimer si je zelo priprl vrata k skupni zmagi, medtem ko je 24-letni Dumoulin na pragu prve lovorike skupnega zmagovalca Vuelte, kar bi bil njegov največji uspeh v karieri.

Ne spreglejte