Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 12. 2011,
10.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Simon Špilak Kristjan Koren Tour

Petek, 16. 12. 2011, 10.00

7 let, 12 mesecev

Koren in Špilak imata v načrtu tudi Tour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Večina slovenskih kolesarjev se v tem trenutku nahaja v toplih krajih na pripravah pred pričetkom nove sezone. Večina med njimi ima tudi že program dirk za prvi del sezone.

Simon Špilak, ki bo prihodnji dve sezoni član ruske ekipe Katjuša, je trenutno na skupnih pripravah ekipe v italijanski pokrajini Toskana. Ekipi se je že pridružil tudi novi član Denis Menčov, ki bo ravno tako kot Špilak vsaj dve sezoni član ekipe. V javnost so že pricurljali posnetki Menčova v novem dresu, na katerem prevladuje rdeča barva. ''Do januarja moram biti glede na veljavno pogodbo še v oblačilih ekipe Lampre-ISD. V tem trenutku je najbolj pomembno, da sem dobil program dirk, ki sem ga želel. Zelo sem zadovoljen saj so vodilni možje ekipe upoštevali vse moje želje. Sezono bom pričel z enodnevnimi dirkami na Majorki. Sledile bodo dirke Ruta del Sol, Pariz-Nica, Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandrija, Brabantska puščica, Amstel Gold Race, Romandija, Bayern in Švica,'' je za Sportal povedal Špilak. Poleg omenjenih dirk je tudi planiran za nastop na dirki po Franciji, a meni, da je do takrat še daleč.

Na pripravah je tudi Kristjan Koren, ki je s kolesarji ekipe Liquigas-Cannondale na Sardiniji. ''Vse gre po načrtih. Treniramo v dveh skupinah. Dobil sem že program dirk, na katerih naj bi nastopil in sem zelo zadovoljen z njim. V pričetku januarja odpotujem v Avstralijo na prvo dirko Svetovnega koledarja. Sledili bodo nastopi na dirki v Cesenaticu, na Kalabriji, Sardiniji, po Furlaniji, Strade Bianche in Tirreno-Adriatico. Nato bom nastopil na vseh enodnevnih klasikah vključno z dirko Pariz-Roubaix. Rezerva sem za dirke Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Sledi odmor ter 15. maja odhod na prelaz San Pellegrino na skupne priprave za dirke Criterium du Dauphine, Slovenijo in Tour,'' je za Sportal povedal Koren.

Večino slovenskih kolesarjev, ki so člani ekip s Pro Team licenco, bomo tako videli na vseh največjih dirkah. Glede na trenutne programe, ki jih imajo lahko pričakujemo, da bodo na dirki po Sloveniji nastopili Jani Brajkovič, Borut Božič (oba Astana), Grega Bole (Lampre-ISD) in Kristjan Koren (Liquigas-Cannondale). Še boljše kaže za nastop na dirki po Franciji, kjer lahko pričakujemo poleg omenjenih še Simona Špilaka (Katjuša), medtem ko bo moral Gregor Gazvoda (Ag2r-La Mondiale) do takrat prikazati izjemne predstave, da bi ga uvrstili v povsem francosko ekipo.

Ne spreglejte