SiolNET. Sportal Kolesarstvo
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kolesarji na cesti! Upoštevajte navodila policistov!

3

termometer

Na včerajšnji etapi kolesarske dirke Po Sloveniji smo se za las izognili tragediji. Motorist, ki ga je na zaprti cesti izsilil nepremišljeni voznik, k sreči ni utrpel smrtno nevarnih poškodb.

Včerajšnji kaotični etapi je sila neprijeten pečat dodalo nekaj voznikov, ki ni upoštevalo prepovedi vožnje po cestah, ki so jih za krajši čas zasedli profesionalni kolesarji. Večina "prekrškov" je ostala nekaznovana, se je pa skorajda zgodila nadvse resna nesreča. Nič skorajda, zgodila se je zelo resna nesreča! K sreči pa so posledica te "zgolj" tri zlomljena rebra redarja dirke Po Sloveniji na motociklu, s tem pa jasno opozorilo vsem, ki v teh dneh naletijo na kolesarsko karavano, naj upoštevajo navodila policistov. Če lahko ti na večjih križiščih ustavijo promet in nato tudi pazijo, da se ukaz spoštuje, jih ob varovanju dirke preprosto ni dovolj, da bi enako storili tudi na vseh manjših križiščih in številnih dovoznih poteh, ki jih seka trasa 20. slovenske pentlje. Tam možje v modrem le poskrbijo, da se avtomobili ustavijo, nato pa odhitijo naprej, novim nalogam naproti.

Morda to marsikomu ni povsem jasno, a ko vam policisti, ki zapirajo cesto za kolesarsko karavano, ukažejo, da ustavite, to ne pomeni, da takoj ko odhitijo naprej, tudi vi lahko spet nadaljujete vožnjo. Ne! Počakati je treba, da se mimo odpelje cela kolesarska karavana, ki pa je večinoma zelo razpotegnjena ali pa razdeljena v več skupin. Vmes drvijo servisna vozila, pa fotoreporterji in snemalci na motociklih, sodniki in funkcionarji v avtomobilih … Ko vas torej ustavijo policisti, ugasnite motor in si vzemite nekaj minut odmora. Uživajte v vrhunskem športnem dogodku. Tudi najbolj razpotegnjena karavana vam ne bo vzela več kot deset, petnajst, morda dvajset minut. Konec karavane je naznanjata temno zelen kombi z velikim rdečim križem, t.i. metla in policijsko vozilo z utripajočimi lučmi.

"Prosim, striktno upoštevajte navodila policistov in redarjev," pa vsem, ki pripravljeni ali ne, obveščeni ali ne, naletijo na karavano kolesarjev, sporoča direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin