Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 5. 2017,
20.33

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Kolesarski ambasadorji Slovenije Po Sloveniji

Sreda, 31. 5. 2017, 20.33

4 tedne

Kolesarski ambasadorji Slovenije

Filippo, Danielle, Petra, Adam, Mariah in Rachel - v prihodnjih dneh jih boste pogosto srečevali na slovenskih cestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Kolesarski ambasadorji Slovenije

Dve Britanki, Nizozemka, Nemka, Italijan in Čeh bodo v prihodnjih dneh kot kolesarski ambasadorji Slovenije na kolesu spoznavali našo deželo. Svoje vtise bodo sproti dokumentirali in jih s svetom delili prek družbenih omrežij. Kdo sta mladeniča in kdo so dekleta, ki jih je doletela posebna čast?

Kolesarski ambasadorji Slovenije o prvih vtisih kolesarjenja po Ljubljani:

Spomnimo: natečaj Kolesarski ambasadorji Slovenije je del promocijskih aktivnosti Slovenske turistične organizacije (STO), ki so namenjene promociji Slovenije kot kolesarske destinacije in promociji kolesarske dirke Po Sloveniji. Ta bo na sporedu med 15. in 18. 6. 2017 in jo bo tokrat prvič prenašala tudi največja športna televizija na svetu Eurosport.

STO je sprva nameravala izbrati štiri ambasadorje s trgov, ki so jim poslovno najbolj zanimivi (Velika Britanija, Nemčija, Italija), nato pa nabor razširila še za dve mesti. Ljubitelji kolesarstva so v Ljubljano pripotovali včeraj, že danes pa bodo raziskovali podzemlje Podpece.


Filippo Salvioni, Italija

Filmski ustvarjalec, turistični vodnik in navdušenec nad divjino

33-letni Italijan Filippo Salvioni je turistični vodnik, režiser in popotnik.  | Foto: Michela Scandinaro 33-letni Italijan Filippo Salvioni je turistični vodnik, režiser in popotnik. Foto: Michela Scandinaro Filippo Salvioni je 33-letni turistični vodnik in režiser. Od svojih staršev je podedoval radovednost ter ljubezen do potovanj in pustolovščin.

Študij turizma je končal s svojim prvim dokumentarcem z naslovom Sence vzdolž Svilne poti (Ombre lungo la Via della Seta), ki ga je posnel skupaj s svojim mentorjem in profesorjem Alessandrom Checcijem Paoonejem. Svoje kasnejše dokumentarce je predstavil tudi na filmskem festivalu ob jezeru Mammoth (Mammoth lakes Film Festival) v Kaliforniji in bil zanje tudi nagrajen.

Rad potuje. Med drugim je z nahrbtnikom na ramah že spoznaval kulturo Maroka, Mongolije in Vietnama. V Mongoliji se je s svojima prijateljema prijavil na avtomobilsko dirko Mongol Rally. Njihov cilj je bil zmaga in osvojitev glavne denarne nagrade, ki so jo želeli nameniti otrokom v sirotišnici.

Na dirki se jim je zgodila nesreča, Filippov prijatelj pa je žal umrl. Tragedija je pustila pečat, a Fillipu ni vzela veselja do življenja in pustolovščin. Še naprej raziskuje in spoznava različne države. Pravi, da se tega ne bo nikoli naveličal, saj želi raziskati in razumeti okolje, ki nas obkroža.

Italijanskega kolesarskega navdušenca lahko spremljate na:

www.facebook.com/FilippoOntheRoad
www.twitter.com/FilippoSalvioni
www.instagram/FilippoSalvioni
www.steller.com/ExploreMediaLab
www.vimeo.com/exploremedialab
http://www.filipposalvioni.com/


Danielle Antonia Van der Spek, Nizozemska

Fotografinja in raziskovalka sveta

Med ambasadorji je tudi nizozemska fotografinja Danielle Antonia Van der Spek. | Foto: Med ambasadorji je tudi nizozemska fotografinja Danielle Antonia Van der Spek. Danielle prihaja iz kraja Leiden na Nizozemskem, kjer je najstarejša nizozemska univerza in kjer stoji njen fotografski studio.

Prav fotografiranje je njena največja strast, ni pa edina. Obožuje tudi potovanja. Med drugim je že obiskala afriško celino in se ustavila na  Šrilanki.

Spremljate jo lahko na digitalnih platformah:

www.facebook.com/DanielleGouverneur85
www.facebook.com/Danielle-van-der-Spek-Fotografie-236363243047458/?pnref=lhc
twitter.com/Danielle_vdSpek
www.youtube.com/user/danielleinholland


Petra Martin, Nemčija

Radijska novinarka

Šesterici kolesarskih ambasadorjev Slovenije se je pridružila tudi nemška radijska novinarka Petra Martin, ki za oddajo Radio z nahrbtnikom (Rucksackradio) pripravlja vsebine o potovanjih in raziskovanjih narave, na katera se najraje odpravi s kolesom. | Foto: Šesterici kolesarskih ambasadorjev Slovenije se je pridružila tudi nemška radijska novinarka Petra Martin, ki za oddajo Radio z nahrbtnikom (Rucksackradio) pripravlja vsebine o potovanjih in raziskovanjih narave, na katera se najraje odpravi s kolesom. Petra Martin je kolesarka, plavalka, smučarka in radijska novinarka pri bavarskem radiu BR Heimat. Za oddajo Radio z nahrbtnikom (Rucksackradio) pripravlja vsebine o potovanjih in raziskovanjih narave, na katera se najraje odpravi s kolesom.

S kolesom je že prepotovala Dansko, Škotsko in Estonijo, še vedno zelo rada raziskuje Bavarsko, zdaj je pred njo nov izziv: Slovenija. Pozimi kolo zamenja z drsalkami, naravo pa raziskuje na smučeh. 


Adam Kožoušek, Češka

Kolesarski navdušenec

Češki ljubitelj kolesarstva Adam Kožoušek je s svojim pristopom in entuziazmom povsem navdušil Slovensko turistično organizacijo, ki je prav zaradi njega razširila število ambasadorjev.

Adam, ki je v Slovenijo pripotoval včeraj, je pri nas že bil. Kot študent gradbeništva je prav v Ljubljani preživel en študijski semester. Za natečaju STO je izvedel od prijateljice in nemudoma izpolnil prijavo. Potovanje s kolesom mu je pisano na kožo, so pri njegovi predstavitvi zapisali na STO. Ljubljana se mu zdi prijazna do kolesarjev, prekolesaril pa je tudi alpske in primorske kolesarske poti. Med drugim se je udeležil tudi kolesarskega Maratona Franja (ta bo letos od 9. do 11. junija), kjer je menda zelo užival.


Mariah Mathew, Velika Britanija

Novinarka

Mariah Mathew je angleška novinarka z avstralskimi koreninami. Piše za revijo The News and Travel (TNT), ki izhaja v Veliki Britaniji, Avstraliji in na Novi Zelandiji. 


Rachel Wilson, Velika Britanija

Popotnica in ljubiteljica kulinarike

Rachel Wilson obožuje potovanja, ta pa vedno izkoristi tudi za raziskovanje kulinarične ponudbe dežele, ki jo obišče. Do zdaj je potovala že v 30 različnih držav, med njimi sta tudi Tajska in Islandija, te dni pa se jim je pridružila tudi Slovenija.

Spremljate jo lahko na:

www.livingtheveggielife.com
https://www.instagram.com/livingthe.veggielife/

 

Ne spreglejte