Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2017,
18.06

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Natisni članek

Kolesarski ambasadorji Slovenije Na dopustu Slovenska turistična organizacija Biseri Slovenije

Torek, 30. 5. 2017, 18.06

4 tedne

Kolesarski ambasadorji Slovenije bodo vtise o slovenskih trasah ponesli v (digitalni) svet

Pol ducata kolesarskih navdušencev iz tujine v Sloveniji na posebni misiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Kolesarski ambasadorji | Foto Tomo Jeseničnik (Slovenia.info)

Foto: Tomo Jeseničnik (Slovenia.info)

Šesterica strastnih kolesarjev - dve Britanki, Nizozemka, Nemka, Italijan in Čeh, izbranci natečaja Kolesarski ambasadorji Slovenije, ki ga je Slovenska turistična organizacija pripravila kot del promocijskih aktivnosti v zvezi z dirko Po Sloveniji in Slovenijo kot kolesarsko destinacijo - je danes prispela v Slovenijo. Opremljeni s kamerami GoPro bodo prihodnjih šest dni raziskovali Slovenijo, svoje izkušnje pa bodo s svetom sproti delili prek družbenih omrežij. Vsak dan jih čaka približno 50 kilometrov.

Slovenska turistična organizacija (STO) je natečaj Cycling Ambassador of Slovenia (Kolesarski ambasadorji Slovenije) izvedla kot del promocijskih aktivnosti pred 24. dirko Po Sloveniji in promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije. Letos bodo dirko prvič predvajali tudi na Eurosportu, najbolj gledani športni televiziji.


Ne prezrite:

Slovenske destinacije, ki so najbolj navdušile turiste
Kje te dni še vedno lahko smučate?
Kaj se poleti dogaja na slovenskih smučiščih?


Kolesarski ambasadorji bodo spoznavali tudi Goriška brda, s poniji pa bodo "grizli" tudi na Vršič. | Foto: Tomo Jeseničnik (Slovenia.info) Kolesarski ambasadorji bodo spoznavali tudi Goriška brda, s poniji pa bodo "grizli" tudi na Vršič. Foto: Tomo Jeseničnik (Slovenia.info)

Kot so nam pojasnili na STO, so na natečaj pozvali kolesarske navdušence z za Slovenijo ključnih turističnih trgov, torej iz Velike Britanije, Nemčije in Italije, ki pokrivajo različne jezike, odmev in odziv pa doživeli še precej širše. Na natečaj so se prijavili celo ljubitelji kolesarstva iz Avstralije, ZDA, Indije, Turčije, največ pa je bilo prijav iz držav Beneluksa (Belgije, Luksemburga in Nizozemske), ki slovijo po odlični kolesarski infrastrukturi in ki so jih naknadno povabili k sodelovanju.


Priporočamo:
Manca iz Kočevja, ki namerava obiskati vsa slovenska jezera
Mitja, ki bo obiskal vseh 6.036 slovenskih krajev
Željko Kozinc: Slovenija je kot naročena za drobne pustolovščine


Kolesarski ambasadorji | Foto: Andy Lloyd (Slovenia.info) Foto: Andy Lloyd (Slovenia.info)

Ključno pri izboru: digitalni odtis ljubiteljev kolesarjenja

Pri STO so iskali ambasadorje, ki so sposobni dnevno odpeljati do 50 kilometrov, ki so kolesarski navdušenci, kar so izkazali skozi sestavek, in ki so digitalno prisotni. Prav zadnje, torej njihov digitalni odtis, je bil pri izbiri ambasadorjev ključnega pomena.

Pri tem jih je še posebej navdušil kolesar iz Češke, ki jih je prepričal s pristopom: z entuziazmom, inovativnostjo in angažmajem, ki ga bo verjetno pokazal tudi pri predstavitvi Slovenije. Prav zaradi njega in britanske novinarke, ki bo izkušnjo opisala v eni od britanskih revij, so štiri ambasadorska mesta razširili za dodatni dve mesti. Pri STO si želijo, da bi se projekt nadaljeval tudi prihodnje leto in potekal neodvisno od dirke Po Sloveniji.

Na sporedu aktivnosti je tudi kolesarjenje vzdolž Soče, ki jo bodo spoznavali tudi z rafti. | Foto: Andy Lloyd (Slovenia.info) Na sporedu aktivnosti je tudi kolesarjenje vzdolž Soče, ki jo bodo spoznavali tudi z rafti. Foto: Andy Lloyd (Slovenia.info)

Ambasadorje čaka šest brezplačnih dni kolesarjenja po različnih kolesarskih trasah, dogajanje pa bodo sproti spremljali s kamero GoPro in svojo izkušnjo delili prek družbenih omrežij. S tem bodo promovirali kolesarjenje po Sloveniji, hkrati pa bodo pri STO -  za ta namen je najela profesionalno snemalno ekipo - posnetke lahko uporabili za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije.


Zakaj bo na dirki Po Sloveniji letos v ospredju zelena, ne rumena barva?


Kam jih bo vodila pot?

Peterica kolesarjev, Italijan se jim bo zaradi obveznosti pridružil naknadno, je v Ljubljano prispela že danes. Prvi dan bodo prekolesarili zgodovinsko jedro Ljubljane in si v parku Tivoli privoščili piknik. Naslednji dan se bodo podali v Podpeco ter se z naglavnimi lučkami in ob spremstvu vodnika lotili kolesarskega raziskovanja podzemlja, dan pa jim bodo popestrili tudi z veslanjem po podzemnem jezeru.

Kolesarski ambasadorji | Foto: Tomo Jeseničnik (Slovenia.info) Foto: Tomo Jeseničnik (Slovenia.info)

Tretji dan se bodo ambasadorji razdelili v skupine ter spoznali Solčavsko, Maribor z vinorodnim okolišem Slovenije Prlekijo in Jeruzalemom, odkrivali pa bodo tudi lepote Posavja.

Sledilo bo spoznavanje Krasa, Goriških brd in Obale, v soboto pa se bodo udeležili inovativne kolesarske prireditve Goni Pony, na kateri bodo z legendarnimi retro kolesi grizli v vršiški klanec, kar bo spremljala tudi naša ekipa. Obisk Slovenije bodo sklenili z obiskom Bohinja in Bleda, ki velja za eno najbolj izstopajočih in prepoznavnih značilnosti Slovenije.

Natečaj Kolesarski ambasadorji Slovenije je del promocijskih aktivnosti, ki jih STO namenja 24. kolesarski dirki Po Slovenije in promociji Slovenije kot kolesarske destinacije. | Foto: Natečaj Kolesarski ambasadorji Slovenije je del promocijskih aktivnosti, ki jih STO namenja 24. kolesarski dirki Po Slovenije in promociji Slovenije kot kolesarske destinacije.

24. dirka Po Sloveniji - kliknite za več o dirki na www.siol.net

Termin: od 15. do 18. junija 2017
Etape: 4 etape, 650 kilometrov

Natečaj Kolesarski ambasadorji Slovenije je del promocijskih aktivnosti pred 24. dirko Po Sloveniji, ki bo na sporedu od 15. do 18. 6. 2017. Prvič jo bodo v neposrednem prenosu spremljali tudi na športni televiziji Eurosport.

Dirka ima nov slogan Fight for green, ki ožje gledano nakazuje boj za zeleno (prej rumeno) majico vodilnega, širše pa pojem trajnostne zaveze Slovenije in slovenskega turizma k ohranjanju Slovenije kot prve zelene destinacije na svetu.

Kolesarje čakajo štiri etape, v katerih bodo prevozili skoraj 650 kilometrov. Prva etapa bo potekala od Kopra do Kočevja, druga bo zaobjela Ljubljano, saj bosta štart in cilj v prestolnici, tretja, kraljeva etapa bo potekala na relaciji Celje–Rogla, zadnja pa, kot je že običaj, na relaciji Rogaška Slatina–Novo mesto.

Ne spreglejte