Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2024,
8.58

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

Natisni članek

Ricco Gross slovo biatlon

Petek, 26. 4. 2024, 8.58

1 teden, 3 dni

Anamarija Lampič z zapisom, ki zadene v srce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30
Ricco Gross | Slovenska biatlonka Anamarija Lampič je razočarana nad odločitvijo Smučarske zveze Slovenije, da prekine sodelovanje z glavnim trenerjem Riccom Grosom. | Foto Sportida

Slovenska biatlonka Anamarija Lampič je razočarana nad odločitvijo Smučarske zveze Slovenije, da prekine sodelovanje z glavnim trenerjem Riccom Grosom.

Foto: Sportida

Slovenska biatlonka Anamarija Lampič je v čustvenem zapisu na družbenih omrežjih izrazila nestrinjanje z odločitvijo Smučarske zveze Slovenije, da prekine sodelovanje z glavnim trenerjem Riccom Grossom. "Že zdaj te pogrešam," je zapisala in opozorila, da športnikov pred sprejemom odločitve ni nihče vprašal za mnenje.

Spomnimo: pred dvema tednoma je nemški biatlonski trener Ricco Gross v intervjuju za bavarski regionalni časnik Traunsteiner Tagblatt razkril, da mu slovenska zveza presenetljivo ni podaljšala pogodbe. Kot razlog je navedel finance, ob tem pa potarnal, da je novico prejel šele za veliko noč, kar je zelo pozno, saj bo do nove sezone težko našel novo sredino. Prekinitev sodelovanja z nemškim strokovnjakom so dan pozneje potrdili tudi pri Smučarski zvezi Slovenije. Razlog? Nedoseganje pričakovanega napredka. 

Zdaj se je v zvezi s tem oglasila tudi nekdanja smučarska tekačica, zdaj biatlonka Anamarija Lampič, ki je nad odločitvijo zveze zelo razočarana.

"Tako žalostno, da se moramo ločiti," je začela svoj nagovor na družbenih omrežjih. "Ne razumem, kaj, kdaj in zakaj se je to zgodilo, lahko samo povem, da nas športnikov nihče ni vprašal, kaj si mislimo o tej odločitvi … Najin cilj je bil, da skupaj doseževa nastop na olimpijskih igrah. Hvala za vse, kar si me naučil, te že pogrešam," je zapisala Lampičeva.

Iz Smučarske zveze Slovenije so dan po eksplozivnem intervjuju Ricca Grossa v sporočilu za javnost zapisali, da vodstvo biatlonske panoge ocenjuje, da kljub prizadevanjem in trdemu delu vseh vpletenih pričakovani napredek ni bil dosežen.

"Žal so bili tudi rezultati na mednarodnih tekmovanjih pod pričakovanji. Zato je bila sprejeta odločitev o prekinitvi sodelovanja z Riccom Grossom. Razlog je dodana vrednost glede na vložek panoge in doseženi cilj," je odločitev pojasnil vodja reprezentanc Tomas Globočnik. Dodal je, da bodo novo trenersko zasedbo sestavili do konca aprila in delno reorganizirali reprezentance.

Ne spreglejte