Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2024,
19.40

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

Natisni članek

biatlon slovenska biatlonska reprezentanca Ricco Gross

Sreda, 10. 4. 2024, 19.40

2 tedna, 6 dni

Ricco Gross že bivši?

Nemški trener Ricco Gross zapušča slovensko reprezentanco?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95
Ricco Gross | Je Ricco Gross že bivši glavni trener slovenske biatlonske reprezentance? | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Je Ricco Gross že bivši glavni trener slovenske biatlonske reprezentance?

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Bavarski regionalni časnik Traunsteiner Tagblatt je pred nekaj urami objavil senzacionalni intervju, v katerem je nemški biatlonski trener Ricco Gross potrdil, da mu slovenska zveza ni podaljšala pogodbe. Vse kaže, da je Grossova zgodba na mestu glavnega trenerja slovenske reprezentance po dveh letih končana. Bo njegovo mesto prevzel Janez Marič?

Ricco Gross je slovensko člansko biatlonsko reprezentanco prevzel leta 2022 in zagnal štiriletni projekt, usmerjen proti olimpijskim igram leta 2026 v Milanu in Cortini. Biatlonski vrsti se je tedaj iz tekaških pridružila še Anamarija Lampič in sestavine za uspešno zgodbo so bile na mestu. Nemec je zadovoljen z opravljenim delom v dveh letih, izpostavil je napredek Lampičeve in stabilnost Jakova Faka in Mihe Dovžana. Malo manj zadovoljni naj bi bili v vodstvu zbora za biatlon z napredkom mladih adutov, predvsem Tonija Vidmarja in Lovra Planka. Pa tudi prihodnost nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka Alexa Cisarja je nejasna.    

"Začel sem velik štiriletni načrt, ampak mi slovenska zveza ni podaljšala pogodbe. Pojasnili so mi, da so razlogi za to finančne narave, preprosto naj si me več ne bi mogli privoščiti," je 53-letni nekdanji odlični tekmovalec presenetil v intervjuju za Traunsteiner Tagblatt. Povedal je še, da sta se njegova slovenska pomočnika – Janez Marič in Boštjan Klavžar – v tem času veliko naučila in bosta lahko nadaljevala njegovo delo, sam pa bo poskušal najti novo službo, a je potarnal, da je čas za to malce neugoden.

"To sem izvedel tik pred veliko nočjo, zdaj pa so trenerska mesta po biatlonskih reprezentancah že zapolnjena. Čas za takšno novico je bil izrazito slab, ampak je, kar je. Bom že našel alternativo," je še povedal Ricco Gross.

Za komentar smo poprosili zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije, odgovorili so nam, da bodo sporočilo za javnost poslali po četrtkovi seji strokovnega sveta.

Preberite še:

Janez Ožbolt
Sportal "Nastopil sem na petih olimpijskih igrah, morda mi je le nekaj uspelo v življenju"
Johannes Thingnes Boe
Sportal Boe najboljši tudi na zadnji tekmi sezone, Jakov Fak 17.
Lisa Vittozzi
Sportal Lampičeva za konec sezone 28., kristalni globus Vittozzijevi
Ne spreglejte