Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2022,
8.54

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Natisni članek

dobrodelnost Monako Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 22. 11. 2022, 8.54

1 leto, 5 mesecev

Na dirki ga zaradi rehabilitacije ne bo, se je pa vseeno oglasil javnosti. Z razlogom.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Primož Roglič Monaco 2021 | Foto Monaco Beking

Foto: Monaco Beking

Kolesarski zvezdnik Primož Roglič, ki še vedno okreva po operaciji rame sredi avgusta, bo izpustil kriterij v Monaku, kjer je lani zmagal, se je pa vseeno oglasil navijačem, saj ima pomembno sporočilo.

Primož Roglič je v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani dobrodelnega kolesarskega praznika BeKING v Monaku, ki bo v nedeljo, 27. novembra, združil kolesarske šampione in kolesarske navdušence, vse z namenom podpiranja dobrodelnosti, poudaril pomen varnosti v cestnem prometu. "Dobra vzgoja o varnosti v cestnem prometu je nujna za zagotavljanje medsebojnega spoštovanja," je prepričan 33-letni Slovenec.

Letos bo dirko v Monaku zaradi okrevanja po operaciji rame izpustil in ne bo branil zmage na lanskem kriteriju, bo pa tam vseeno prisoten z družino, ki se bo čez nekaj mesecev povečala za še enega člana. Zanima ga namreč predvsem dobrodelna plat prireditve.

Roglič na lanski, premierni izvedbi dobrodelnega projekta BeKING v Monaku | Foto: Monaco Beking Roglič na lanski, premierni izvedbi dobrodelnega projekta BeKING v Monaku Foto: Monaco Beking

"Zelo sem dovzeten za projekte, povezane z dobrodelnostjo," je zapisal. Tudi sam ima namreč fundacijo, ki se zavzema za pomoč ljudem v slabšem socialnem položaju, pred kratkim je iz rok Tine Maze prevzel še sponzorstvo programa Botrstvo v športu.

"Prepričan sem, da lahko vsak prispeva k družbi z dobrimi deli in širjenjem pravega sporočila," sporoča Roglič. "Pomembno je biti dober zgled," dodaja nekdanji smučarski skakalec, ki otrokom, ki bi radi dirkali, polaga na srce: "Prva stvar, ki se je morajo otroci naučiti, je medsebojno spoštovanje in spoštovanje prometnih pravil. Dobra izobrazba je bolj ključna kot kadarkoli prej. Otroci so prihodnost in zanje moramo dobro poskrbeti." Roglič si želi, da bi se dobrodelnega dogodka tudi letos udeležilo veliko ljudi.

Dan bo razdeljen na dva dela. En del predstavlja dirka, ki bo potekala na isti cesti kot dirka formule 1, na njej pa se bosta tudi letos preizkusila lani drugouvrščeni Tadej Pogačar in Matej Mohorič. Drug del je dobrodelna kolesarska dirka Pro-Am, ki bo združila profesionalne kolesarje in kolesarske navdušence. Svojo udeležbo je že napovedal sveže upokojeni Sonny Colbrelli. Velik poudarek bo tudi na najmlajših ter njihovem spoznavanju s kolesom in cestnimi predpisi. 

Večer bo rezerviran za slavnostno prireditev, na kateri bodo povabljenci prispevali sredstva za fundacijo monaške princese Charlene.

Preberite še:

Lora Roglič
Trendi Lora Roglič razkrila nosečniški trebušček
Primož Roglič
Sportal Oglasil se je Roglič: Še kakšen mesec in grem spet na kolo

 

Ne spreglejte