Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 6. 2014,
23.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Michael Matthews Po Sloveniji kronometer

Četrtek, 19. 6. 2014, 23.07

8 let

Junak Gira in kronometra v Sloveniji: Ne skrbite, hvala bogu imamo manjši avtobus

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Osrednje ime kronometra po ulicah Ljubljane v sklopu dirke Po Sloveniji je bil Michael Matthews. Simpatični Avstralec je spregovoril o tem, kakšno vlogo ima zanj slovenska kolesarka pentlja.

Na štartu prve etape dirke Po Sloveniji je bilo 139 tekmovalcev, 27. pa se je na 8,8 kilometra dolg kronometer podal član Orice Green Edgea Michael Mathews. Pri njem se je ura zaustavila pri 10:05,88, kar je bilo deset sekund počasneje, kot je lani kolesaril njegov moštveni kolega Svein Tuft, ki ga tokrat ni na dirki.

A ta čas je bil dovolj, da je prehitel prav vse. Najbolj se mu je približal Slovenec Kristijan Koren (Cannondale) z zaostankom petih sekund, na tretjem mestu pa je bil zmagovalec dirke Po Sloveniji izpred treh let Diego Ulissi. "To je bila moja prva dirka po Giru in tistem padcu. V zadnjem obdobju sem trdo treniral. Mislim, da je čas, ki sem ga dosegel, dober. V Slovenijo sem prišel na trening, ampak je videti prav lepa dirka. Skušal bom doseči dober rezultat. Tudi za hribe imamo kakovostne kolesarje. Mislim, da bo lep konec tedna," je po novem uspehu dejal četrtkov junak dirke Po Sloveniji.

Matthews se je pred kratkim izkazal na Giru, na katerem je od druge do sedme etape nosil rožnato majico in zmagal tudi v šesti etapi. Na žalost je moral zaradi padca v deveti etapi predčasno končati največjo italijansko dirko. Zdaj ima v mislih že sloviti Tour. "Nositi rožnato majico je bilo nekaj posebnega. Vsak si to želi. Vse skupaj mi daje dodaten zagon za prihodnost. V Slovenijo sem prišel poiskat tekmovalni ritem in se pripravit na Tour, ki se ga veselim."

Ravno njegova ekipa je lani poskrbela za pravo zmešnjavo in nervozo na največji dirki na svetu. Moštveni avtobus se je namreč ob prečkanju ciljne črte zagozdil. Bil je previsok, a so na srečo organizatorji še pravi čas rešili zaplet, da so kolesarji prišli normalno v cilj. "Ta dogodek je bil precej zabaven. Upam le, da se ne bo ponovil. Malce se je vse skupaj zapletlo, za gledalce pa je bilo smešno. Ne skrbite, v Sloveniji imamo, hvala bogu, manjši avtobus," je z nasmeškom na obrazu dejal Matthews, ki verjame, da lahko tudi v petkovi etapi zablesti kdo iz ekipe Orica Green Edge.

Ne spreglejte