Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2024,
17.35

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Dirka po Flandriji Visma | Lease a Bike Jan Tratnik Matteo Jorgenson

Petek, 29. 3. 2024, 17.35

1 mesec

Jan Tratnik izpušča Dirko po Flandriji: Bolečine so prehude

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Jan Tratnik | Jana Tratnika ne bomo videli na letošnji Dirki po Flandriji, največji belgijski enodnevni dirki.  | Foto Guliverimage

Jana Tratnika ne bomo videli na letošnji Dirki po Flandriji, največji belgijski enodnevni dirki.

Foto: Guliverimage

Jan Tratnik bi moral biti na Dirki po Flandriji, ki bo na sporedu to nedeljo, 31. marca, eden najpomembnejših mož v ekipi Visma | Lease a Bike, a ga zaradi posledic padca na dirki prejšnjo nedeljo ni na startni listi. Ekipa se bo morala znajti tudi brez Wouta van Aerta, ki sta mu bili Flandrija in dirka ParizRoubaix čez teden dni glavna cilja sezone, a se je pred dnevi huje poškodoval in moral celo pod nož.

Kapetanski trak ekipe Visma | Lease a Bike bo tako oblekel Američan Matteo Jorgenson, nekoliko presenetljivi zmagovalec generalke za Flandrijo, Dirke skozi Flandrijo, kjer jo je huje skupil njegov kapetan na dirki Wout van Aert. Van Aert si je pri padcu ob veliki hitrosti zlomil ključnico, počenih ima sedem reber in prsnico in je moral celo na operacijo. Že zdaj je jasno, da bo izpustil oba spomenika, Flandrijo in Pariz–Roubaix, ki ju je postavil kot osrednja cilja letošnje sezone.

Športni direktor ekipe Visma Grischa Niermann je na novinarski konferenci pred po Flandriji povedal, da je Van Aert, ki je v četrtek prestal operacijo ključnice, še vedno v hudih bolečinah, a upajo, da bo kmalu lahko zapustil bolnišnico in odšel v domačo oskrbo. "Ko bomo vedeli več, se bomo lahko pogovarjali o naslednjih ciljih," je zaključil Niermann.
 

Visma bo na največji belgijski dirki stavila še na Nizozemca Dylana van Baarleja, leta 2022 tretjega na tej prestižni preizkušnji, ki je očitno okreval po bolezni, na Tiesja Benoota, ki je na današnji novinarski konferenci potarnal nad poškodbo reber, brata Tima in Micka van Dijka ter Edoarda Affinija. V ekipi čebel so danes nenadoma vpoklicali tudi 20-letnega Norvežana Pera Strand Hagenesa, ki si je na dirki E3 Saxo Classic pred tednom dni zlomil nos.

Ekipa Visme za Dirko po Flandriji:

Kosti so cele, a bolečine so prevelike

V ekipi Visme žal ne bo Jana Tratnika, ki je bil v prvem delu sezone v fantastični formi, stal je na zmagovalnem odru Dirke po Murcii in Algarvu ter zmagal na enodnevni belgijski klasiki Omloop. Po vrnitvi z višinskih priprav žal Idrijec nima sreče. Na prvi dirki Gent–Wevelgem je padel, čez tri dni sicer startal na Dirki skozi Flandrijo, a že po 80 kilometrih sestopil s kolesa. Tratnik je pred začetkom dirke v sredo sam priznal, da čuti bolečine v kolenu, ki si ga je poškodoval tik pred začetkom lanske Dirke po Italiji, danes (29. 3.) pa se je z daljšim zapisom in fotografijo poškodovane noge javil na družbenih omrežjih.

Zapisal je, da so z ekipo v zadnjih tednih trdo garali, da bi bili kar najbolje pripravljeni na dirko po Flandriji, a je padec na dirki Gent-Wevelgem povzročil preveč škode na njegovem telesu. "Na srečo so vse kosti v enem delu, vendar imam preveč bolečin v mišicah nog in ne morem nadaljevati. Poskušali smo narediti vse, da bi bili pripravljeni na nedeljo, a izboljšav ni. Zdaj si moram najprej vzeti nekaj duševnega počitka in dati telesu čas, da si opomore. Urnik dirk za prihajajoče mesece je zelo natrpan, zato želimo, da bom 100-odstotno pripravljen. Mislim, da je bila to najboljša odločitev, popolnoma sem  motiviran, da se na Giro vrnem v najboljši možni formi," sporoča Tratnik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Tratnik (@tratnikj)

Na Dirki po Flandriji bodo nastopili trije Slovenci. Poleg Luke Mezgeca iz ekipe Jayco AlUla še moštvena kolega pri Bahrain-Victoriousu Matej Mohorič, ki si je Dirko po Flandriji in Pariz–Roubaix podčrtal kot glavna cilja spomladanskega dela sezone, in Matevž Govekar

Preberite še:

Primož Roglič Jonas Vingegaard
Sportal Na velikonočni ponedeljek prvo soočenje Rogliča in Vingegaarda
Wout Van aert
Sportal Najnovejše informacije glede poškodbe Wouta van Aerta
Jan Tratnik
Sportal Slabe novice iz Belgije: Van Aert z zlomljeno ključnico in rebri, nov odstop Tratnika #video
Tadej Pogačar Dirka po Kataloniji 2024
Sportal Pogačar po zmagi v Kataloniji utrdil prvo mesto na lestvici
Jan Tratnik
Sportal Po grdem padcu slovenskega kolesarja: "Sprva je bil v zelo slabem stanju"
Mads Pedersen Gent
Sportal Dancu klasika. Jan Tratnik grdo padel in odstopil, nato sporočil veselo novico.
Ne spreglejte