Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 6. 2015,
16.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Po Sloveniji Rogaška Slatina

Petek, 19. 6. 2015, 16.16

8 let

Iz enega luksuznega hotela v drugega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kolesarji, ki se udeležujejo 22. slovenske pentlje, se danes iz ljubljanskega hotela selijo v Grand hotel Sava v Rogaški Slatini. Kakšno udobje jih čaka in kakšne so njihove zahteve?

Karavana profesionalnih kolesarjev in spremljevalno osebje, ki spremlja 22. dirko Po Sloveniji, se bosta po treh prenočitvah v Ljubljani za eno noč preselila v Grand hotel Sava v Rogaški Slatini. Tam je zanje že vse pripravljeno.

"Tehnični del ekip je svoj prihod napovedal za soboto ob 10. ali 11. uri dopoldne, kolesarje pa pričakujemo v večernih urah," je povedal Damijan Merc, direktor marketinga v hotelu, ki bo za eno noč gostil ekipe Lampre-Merida, Sky, UnitedHealthcare, Katjuša, Adria Mobil, Nippo Vini Fantini, Bardiani CSF in D Amicco Bottechia.

Kolesarje čakajo dvoposteljne sobe z ločenimi posteljami ali enoposteljne sobe superior. Če ne bodo nastanjeni v istem nadstropju, bodo prav gotovo blizu, zagotavlja sogovornik.

Kolesarji so zahtevni gostje

Merc kolesarje označuje za zahtevne goste, saj gre, kot pravi, za profesionalne športnike, ki morajo biti disciplinirani in ki imajo veliko posebnosti. "Spremljevalna ekipa je skoraj bolj številčna kot skupina tekmovalcev, kar je dovolj zgovoren podatek. Po lanski izkušnji, ko smo kolesarje gostili prvič, smo letos še bolje pripravljeni," zagotavlja.

Nekateri hotelskemu kuharju povsem zaupajo

Kar zadeva prehrano, so nekatere ekipe zahtevnejše in imajo rade stvari pod nadzorom, zato že vnaprej hotelu posredujejo natančen seznam jedi, druge pa tega ne počnejo, saj hotelski restavraciji pri izbiri in ustvarjanju jedilnikov puščajo povsem proste roke.

Merc predvideva, da kolesarji v tako kratkem času ne bodo utegnili izkoristiti vseh hotelskih storitev, kot so bazeni in wellnessi, saj bo čas le za kak sestanek in masažo.

Hotel ima pogodbo sklenjeno z organizatorjem dirke, kolesarskim klubom Adria Mobil, ki krije stroške prenočitev, vsi dodatni stroški pa so na plečih ekipe, pojasnjuje Merc.

Ne spreglejte