Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2019,
17.09

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Tokio 2020 Cofidis Remco Evenepoel Deceuninck QuickStep Elia Viviani

Petek, 23. 8. 2019, 17.09

4 leta, 8 mesecev

Italijanski šprinter zapušča Deceuninck-Quickstep

Italijanski šprinter Viviani se seli v Cofidis, še prej pa po vozovnico za Tokio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Elia Viviani | Elia Viviani odhaja v Cofidis. | Foto Reuters

Elia Viviani odhaja v Cofidis.

Foto: Reuters

Belgijsko profesionalno kolesarsko moštvo Deceuninck-Quick Step po tej sezoni zapušča italijanski šprinter Elia Viviani, vodstvo ekipe pa je do leta 2023 podaljšalo pogodbo z vzhajajočim belgijskim zvezdnikom Remco Evenpoelom.

Članski evropski prvak s cestne dirke letošnjega prvenstva v Alkmaarju Viviani bo prihodnje leto vozil za francoski Cofidis, zato pa je belgijsko moštvo, ki je trenutke slave doživelo na letošnjem Touru, ko je bil njegov prvi adut Francoz Julian Alaphilippe dolgo v rumeni majici in v boju za skupno zmago, zadržalo evropskega prvaka v kronometru Remca Evenpoela.

Sportal Viviani je evropski prvak, Luka Mezgec osmi

V Tokiu bo branil zlato iz Ria

Tridesetletni italijanski zvezdnik Viviani je v devetih sezonah med profesionalci vozil za moštva Liquigas (Cannondale), Sky in Quick Step (Deceuninck Quick Step), tekmuje pa še vedno tudi na velodromu, kjer namerava na igrah naslednje leto v Tokiu braniti naslov olimpijskega prvaka iz Ria 2016 v disciplini Omnium.

V Riu je Viviani osvojil olimpijsko zlato:

Prav zaradi olimpijskih kvalifikacij se bo njegova letošnja sezona zavlekla vse do novembra, resne cestne dirke pa je za letos končal po Dirki po Franciji. Na prihajajoči Vuelti ga namreč ne bo, izpustil bo tudi septembrsko svetovno prvenstvo v Yorkshiru, na katerem po lastnih besedah, "proti pospeškom, ki sta jih zmožna Peter Sagan in Mathieu van der Poel, ne bi imel nobenih možnosti".

Pri francoskem moštvu Cofidis, ki naj bi naslednje leto iz prokontinentalnega ranga prestopilo v Pro Tour, si Viviani želi nadaljevati  tisto, kar počne najbolje, in v statistiki nadgraditi trenutnih 76 zmag.

Sportal Čustveni Evenepoel zmago na EP posvetil preminulemu prijatelju

Naložba za prihodnost

Remco Evenpoel je pogodbo z moštvom Deceuninck SuickStep podaljšal do leta 2023. | Foto: Vid Ponikvar Remco Evenpoel je pogodbo z moštvom Deceuninck SuickStep podaljšal do leta 2023. Foto: Vid Ponikvar Eden od najbolj obetavnih kolesarjev ta trenutek, 19-letni Belgijec Remco Evenepoel, je v tej sezoni prikolesaril do petih zmag, najbolj prestižni sta kronometrska na evropskem prvenstvu in enodnevna dirka svetovne serije San Sebastian.

"Vesel in ponosen sem, da sem podaljšal pogodbo z Deceuninck-Quickstepom, s katerim bomo naprej gradili mojo prihodnost. Ekipa verjame vame od vsega začetka in to mi pomeni ogromno. Podaljšanje pogodbe je bila logična poteza," je ob podpisu dejal Evenepoel, ki je v lanski sezoni še kot mladinec kot prvi v zgodovini na svetovnem prvenstvu zmagal tako v vožnji na čas kot cestni dirki.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Roglič se ne bi pritoževal
Philippe Gilbert
Sportal Philippe Gilbert podpisal za Lotto Soudal
Jakob Fuglsang
Sportal Fuglsang ostaja pri Astani
Vincenzo Nibali
Sportal Uradno: Nibali oddal podpis
Ne spreglejte