Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 2. 2015,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dirka po Dubaju Luka Mezgec

Sreda, 4. 2. 2015, 13.48

8 let

Italijan Viviani z zmago na osupljivi etapi razveselil novega delodajalca, Bole 17. (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Elia Viviani, ki letos dirka za Sky, je bil v 2. etapi Dirke po Dubaju najmočnejši v ciljnem šprintu glavnine. Ugnal je tudi Marka Cavendisha, ki v modri majici vztraja na vrhu generalne razvrstitve.

Po včerajšnjem odličnem 6. mestu Kamničana Luke Mezgeca (Giant-Alpecin), Slovencev danes ni bilo povsem v ospredju. Še najbolje se je 2. etapa štiridnevne Dirke po Dubaju, tudi ta je bila povsem ravninska, izšla po željah "oranžnega" Grege Boleta, člana poljske prokontinentalne ekipe CCC Sprandi Polkowice, - ta danes ni imela sreče, saj je nekaj njenih kolesarjev zgrešilo pot -, ki je zasedel 17. mesto.

Kako so se odrezali Slovenci?

Dobro se je odrezal tudi mladi Luka Pibernik (Lampre-Merida), ki je etapo končal na 23. mestu in je v seštevku mladih kolesarjev deseti. Njegov ekipni kolega Jan Polanc je bil 34., Jani Brajkovič, ki je že pred dirko povedal, da ne ustreza njegovim specialnostim in da se bo podredil ciljem ekipe in bo večinoma pomagal ekipi UnitedHealthcare je bil 50., Simon Špilak (Katjuša) 55., Luka Mezgec (Giant-Alpecin), ki je že včeraj napovedal, da bo danes pomagal ekipnemu šprinterju Johnu Degenkolbu, ta je tako kot Mezgec včeraj, končal na 6. mestu, pa je zasedel 91. mesto.

Zvezdnik Cavendish vztraja na vrhu in v modri majici vodilnega

V ciljnem šprintu je največ atomov moči premogel Italijan Elia Viviani, ki je novemu delodajalcu, ekipi Sky, dokazal, da se je njegova selitev iz Cannondalea izplačala. Včerajšnji zmagovalec, kolesarski superzvezdnik Mark Cavendish (Etixx-QuickStep), je končal kot drugi in še vedno ohranja vodilno mesto v skupni razvrstitvi, tretje mesto pa je pripadlo Italijanu Andrei Guardiniju iz nekdanje ekipe Janija Brajkoviča, Astane.

Ne spreglejte