Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2013,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Daryl Impey

Četrtek, 23. 5. 2013, 21.25

8 let

Impey novi vodilni na dirki po Bavarski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Daryl Impey je zmagovalec kraljevske 2. etape 34. kolesarske dirke po Bavarski (2.HC). Južnoafričan je tudi novi nosilec rumene majice vodilnega v skupnem seštevku dirke.

Na dirki je bila na sporedu zelo razgibana 193 kilometrov dolga etapa v kateri sta bila v drugi polovici na sporedu dva kategorizirana gorska cilja. Šele na enainštiridesetem kilometru je glavnina dovolila pobeg skupini devetih kolesarjev v kateri so bili Biel Kadri (Ag2r-La Mondiale), Davide Cimolai (Lampre-Merida), Nikias Arndt (Argos-Shimano), Stefan Denifl (IAM Cycling), Jerome Cousin (Europcar), Russell Downing (NetApp-Endura), Jan Niklas Droste (Heizomat), Tobias Dohlus (Nutrixxion-Abus) in Jean Marc Marino (Sojasun). Do pričetka prvega vzpona si je deveterica prikolesarila slabe štiri minute prednosti pred glavnino. Da je bilo kolesarjem še težje je poskrbelo slabo vreme saj je ves čas etape deževalo, medtem ko je bila temperatura ozračja le 5 stopinj Celzija. V zaključku etape je v ospredju ostal le še Kadri katerega je ulovila skupina v kateri je bilo približno 40 kolesarjev. V zaključku etape sta s pobegom poskusila Damiano Cunego (Lampre-Merida) in Geraint Thomas (Sky), a sta bila tudi onadva ujeta 6 kilometrov do cilja. V ciljnem šprintu je imel nato največ moči Daryl Impey, ki je tik pred ciljno črto zlezel mimo Nemca Geralda Cioleka in slavil etapno zmago. Po pričakovanju Danca Alexa Rasmussena ni bilo v ospredju, tako da je Impey oblekel rumeno majico vodilnega.

Slovenca Blaž Jarc in Jure Kocjan sta etapo končala, a ne v prvi skupini. Dirka se bo nadaljevala v petek z najdaljšo etapo na letošnji dirki. Slednja bo nekoliko manj zahtevna od današnje.

Ne spreglejte